Nik Kapun zagotovo spada med najobetavnejše mladce v zeleno-belem dresu ljubljanske Olimpije. 20-letnemu nogometašu, ki se najbolje znajde na poziciji zadnjega vezista, je jesensko igranje v navezi z izkušenim Darijanom Matićem močno koristilo, saj je na 14 ligaških tekmah kazal dobre in vzpodbudne predstave.


“V zadnjem času dobivam občutek, da so nekateri preveč neučakani. Navsezadnje smo v fazi priprav in logično je, da v tem trenutku še ne moremo biti v vrhunski formi. Prijateljske tekme so pokazale, da nam manjka uigranosti. Od tega ne želimo bežati, to je dejstvo. Menim, da ima to moštvo velik potencial. Samo poglejte, s koliko nadarjenimi igralci Olimpija razpolaga. V tem trenutku nas je kar nekaj, ki smo bili še pred slabim letom dni v drugem planu. Strokovno vodstvo nam zaupa, kar je pri naših letih zelo pomembno. Verjamem, da smo lahko v nadaljevanju sezone vsaj podobno uspešni, kot smo bili jeseni,” se je v uvodu pogovora za klubsko spletno stran ob nepotrpežljivost nekaterih spremljevalcev Olimpije obregnil mladi vezist, ki je imel jeseni tudi nekaj težav s poškodbo. Zaradi poškodbe nožnega prsta je v drugi polovici jesenskega dela sezone izpustil nekaj tekem. Produkt ljubljanskega prvoligaša, ki je poleti v pripravljalni tekmi s Chelseajem zatresel mrežo Londončanov, se strinja, da predstava na zadnji tekmi z Aluminijem ni bila najboljša, a je časa za odpravo pomanjkljivosti do prve spomladanske tekme še dovolj: “Ponavljam, poleg rezerv pri vsakem posamezniku, imamo kot moštvo prav tako še veliko prostora za napredek. Sicer pa so prijateljske preizkušnje najboljše za trenerje, ki s tem dobijo najboljši mogoč vpogled v trenutno stanje pripravljenosti moštva. Osebno ne vidim razloga za paniko, saj imamo do tekme z Radomljami še dovolj časa, da popravimo določene napake.”

Čeprav si zmaji spomladi želijo zagotoviti mesta, ki peljejo v evropska tekmovanja, se pristop ekipe trenerja Darka Karapetrovića ne bo spreminjal. Ljubljančani bodo šli iz tekme v tekmo, torej tako kot jeseni, ko se je takšna odločitev v večini primerov izkazala za pravilno: “Tako počnemo od samega začetka. In zdi se mi prav, da se osredotočamo na vsako tekmo posebej. Danes ni lahkih tekem, saj si lahko ob najmanjšem padcu koncentracije hitro kaznovan. V to smo se lahko prepričali v jesenskem delu, ko smo na zadnjih dveh srečanjih s Krko in Luko Koper, zaradi lastne naivnosti in osnovnošolskih napak, dobili po ušesih”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…