Po Mariboru, Domžalah in Celju še skok v Ljubljano. Nogometaši Olimpije so na reprezentančni odmor odšli z dobro popotnico, saj so v tekmi z Mariborčani odigrali odlično partijo, a se morali kljub temu zadovoljiti le s točko. Zeleno-beli so pod vodstvom trenerja Darka Karapetrovića med odmorom trdo garali ter se po besedah Nemanje Mitrovića in Darijana Matića odlično pripravili na nadaljevanje sezone.


“Brez zadržkov lahko zatrdim, da so za nami najnapornejše mini priprave v dosedanjem delu sezone. Veseli me, da ni večjih težav s poškodbami in da smo v minulih osmih dneh dvignili raven kondicijske pripravljenosti,” je po krajših pripravah zmajev dejal Matić, za dvema Aleksandroma – Rodićem in Šeligo, tretji najizkušenejši člen ljubljanske zasedbe. Nekdanji reprezentant Slovenije z bogatimi izkušnjami zvezni vrsti daje dodatno zanesljivost, kar pozitivno vpliva tudi na najmlajša člena sredine igrišča, Miho Zajca in Nika Kapuna. A kljub zelo dobremu začetku sezone Matić pri napovedih ostaja skromen in poudarja, da se načrti kluba niso spremenili: “Naše ambicije so znane že od poletnih priprav. Na vsako tekmo se osredotočamo, kot bi bila zadnja in obenem odločilna. Tekom minulega tedna sem opazil, da mlajšega dela ekipe odlično odigran derbi ni uspaval. Še več, prepričan sem, da so dobili dokončno potrditev, koliko so v resnici dobri. Če bomo nadaljevali s podobno delovno etiko in pozitivno energijo, ki jo je čutiti na vsakem koraku, se nam obetajo zelo lepi časi.”

“Opravili smo vse, kar si je pred časom začrtalo naše strokovno vodstvo. Raven kondicijske pripravljenosti smo še nekoliko dvignili, v naslednjih dveh dneh pa nas čakajo zadnje tehnično-taktične priprave na novega tekmeca,” je za spletno stran zeleno-belih dejal Mitrović, ki skupaj z leto dni starejšim Antonio Delameo Mlinarjem odlično poveljuje ljubljanski obrambi. Ta je v enajstih tekmah klonila le osemkrat, z boljšo obrambo pa se lahko pohvalijo le še Domžalčani in Celjani. Olimpijo v naslednjem krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka obračun z Radomljani, ki so se v zadnjih tekmah otresli uvodne treme, zaradi česar bodo morali biti pozorni tudi Ljubljančani, saj lahko Radomlje hitro kaznujejo neprevidnost domače obrambe: “Ne smemo prehitevati dogodkov. Držimo se našega ustaljenega recepta, da razmišljamo zgolj o vsaki naslednji tekmi. Prva je na sporedu v sredo in nič manj pomembna od sobotnega gostovanja v Velenju. Točka z derbija v Mariboru ne bo imela nikakršne vrednosti, če jo ne oplemenitimo z zmago proti Radomljam.”

“Ne smejo nas zavesti dobri rezultati, ki jih dosegamo v letošnji sezoni, saj se lahko hitro stvari obrnejo na glavo,” je še dejal nekdanji člane mlade izbrane vrste.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…