Nogometaši ljubljanske Olimpije po sobotnem obračunu z Zavrčani jutri pričakujejo nov obisk s štajerskega konca. V zaostalem obračunu, ki bi moral biti odigran že avgusta, se bodo zmaji pomerili z Mariborčani, ki so pred tedni v Stožicah že slavili zmago z zadetkom Welleja Ndiayeja. V taboru zeleno-belih so tokrat prepričani, da lahko izid obrnejo v svojo korist.


“Najpomembneje je, da smo uspešno prestali zahteven obračun z Zavrčem. Da ne bo pomote, tudi jutrišnji z Mariborom je sila pomemben, a z rezultatskega vidika toliko bolj negotov. Smo v dobrem trenutku in formi, kar pomeni, da imamo vse možnosti za končni uspeh. Maribor je favorit, a imamo tudi mi svoje želje in ambicije. Obeta se pravi nogometni praznik v Stožicah,” je na današnji novinarski konferenci dejal Andraž Šporar, ki se je v soboto v tekmi z Zavrčem vrnil na igrišča. Mladi napadalec Olimpije poudarja, da je poškodba, ki jo je staknil prav v marčevskem obračunu z Mariborom, preteklost, kar veseli tudi trenerja Darka Karapetrovića, ki lahko jutri računa na vse moči: “Ne pomnim, kdaj sem nazadnje lahko računal na vse udarne moči. Vendar to ni zagotovilo, da bomo jutri nadigrali in premagali večnega tekmeca. Imamo svoje adute, ki jih bomo poskusili izkoristiti v vsakem trenutku tekme. Nadejamo se množičnega obiska in posledično lepe navijaške kulise v Stožicah.”

Nemanja Mitrović, eden najboljših branilcev državnega prvenstva, verjame, da sobotni remi Maribora in Krke Štajercev zaradi izkušenj in kakovosti ni vrgel s tira, vendar visokorasli nogometaš vseeno meni, da jo lahko jutri po Novomeščanih Mariboru zagode tudi Olimpija: “Verjamemo vase in svoje zmožnosti. Tekma z Zavrčem je pokazala, da se nahajamo v dobri formi. Tudi nihanj v naši igri je precej manj, kar me navdaja z optimizmom. Osebno sem prepričan, da jo lahko zagodemo tudi Mariboru.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…