Domžalčani imajo v svojih vrstah kopico nadarjenih nogometašev, ki s pomočjo izkušenejših soigralcev v letos beležijo odlične rezultate. Eden mlajših v moštvu trenerja Luke Elsnerja je tudi Nemanja Maksimović, v aktualni sezoni eden najpomembnejših členov zasedbe.


Mladi Srb, ki bo konec januarja dopolnil 20 let, je v letošnji sezoni odigral kar 14 ligaških tekem, uvodne tri tekme je izpustil zaradi reprezentančnih obveznosti, odločitev trenerja Elsnerja, da kapetana mladinske reprezentance postavi nekoliko bližje vratom, pa je že obrodila sadove, saj se je vezist veselil že treh ligaških zadetkov, enega pa je dodal še v pokalnem tekmovanju, ko je tako kot minulo soboto zatresel mrežo ljubljanske Olimpije. Nekdanji član Crvene zvezde, ki se je talentiranemu mladeniču na veselje Domžalčanov prelahko in prehitro odrekla, je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da ga veseli učinkovitost: “Na novem položaju v zvezni liniji sem se zelo dobro znašel. Igram veliko bližje nasprotnikovemu golu, zato tudi prihajam do več priložnosti. V zadnjem obdobju je učinkovitost na zadovoljivi ravni in upam, da bom v prihodnje dosegel še veliko golov.”

Maksimović se je Domžalam pridružil že v lanski sezoni, a v spomladanskem delu rumeno-modri dres nosil kot igralec amater. Vodstvo domžalskega prvoligaša je pred časom seglo v žep in na račun beograjskega velikana nakazala odškodino, s katero je Maksimoviću omogočila podpis profesionalne pogodbe. Srbski Mondo je včeraj poročal, da so Domžalčani za Maksimovića odšteli vsega 80 tisoč, kar je sicer za domžalske in tudi slovenske razmere povsem spodobna odškodnina, a je to le vsota, ki jo FIFA predpisuje kot nadomestila za šolanje nogometašev. Rdeče-beli bi lahko z Maksimovićem zaslužili precej bolje, saj je bil Maksimović pred časom tudi v igri za prestop v Hellas Verono, ki pa se je pri plačilu omenjene odškodnine očitno preveč obotavljala, zato si lahko bogatejši izkupiček s prodajo Beograjčana obetajo slovenski rumeno-modri.

Foto: Rok Zore
Domžale so za “polnopravno” lastništvo Maksimovića glede na njegov talent odštele simbolično vsoto. (Foto: Rok Zore)

Z domžalskim klubom je namreč sklenil profesionalno pogodbo, ki ga na klub veže vse do konca sezone 2015/16. 189 centimetrov visoki nogometaš poudarja, da se v Sloveniji po začetnih težavah s prilagajanjem na novo okolje odlično počuti: “Prvih šest mesecev v Domžalah ni bilo najboljših, saj sem se moral prilagoditi na novo okolje, imel pa sem tudi težave z dokumentacijo in manjšimi poškodbami. Naslednjih šest mesecev je bilo že boljših, saj sem igral več in tudi poškodbe so me obšle. Tako je tudi sedaj, ko sem standardni član prve enajsterice. Trenutno smo prvi na lestvici in lahko rečem, da vseskozi napredujem. V Sloveniji se odlično počutim. Država je zelo lepo urejena in vse je na dosegu roke. Beograd je le dobrih pet ur od tukaj. V letošnji sezoni je ob meni še rojak in dober prijatelj Veljko Simić, s katerim skupaj živiva, tako da mi ni dolgčas. Odlično sem se privadil na novo okolje in tukaj mi je lepo.”

V Prvi ligi Telekom Slovenije se v zadnjem času dokazuje vse več obetavnih mladeničev, zato ne čudi, da praktično v vsakem krogu tekme državnega prvenstva obiskujejo tudi skavti tujih klubov. Ena od tarč je zagotovo tudi domžalska devetnajstica, ki pa poudarja, da ga takšne stvari ne zanimajo, klub želi z dobrimi predstavami s soigralci popeljati do lovorik: “Iskreno rečeno, o tem ne razmišljam. Ne zanima me, kdo me gleda s tribun. Osredotočen sem le na svojo igro in to mi tudi najbolj ustreza. S prihodnostjo se ne obremenjujem, saj mi prestop v večji klub lahko prinesejo le konstantno dobre igre v dresu Domžal.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…