Nekdanji bosanski reprezentančni napadalec, ki je od poletja 2017 do novega leta nosil dres Maribora, bo odslej sejal paniko v kazenskih prostorih pri naših vzhodnih sosedih. Podpisal je dvoletno pogodbo s prvoligaškim klubom Kisvárda FC. Belo-rdeči iz vzhoda Madžarske so v minuli sezoni končali na petem mestu ligaške razpredelnice sicer 12-članske prve lige. Kraj z okoli 17.000 prebivalci leži nedaleč od meje s Slovaško in Ukrajino. Sam klub letos slavi 110 let obstoja.


Meša, kot mu pravijo, je svoje prve korake naredil v rodni Tuzli pri tamkajšnjem prvoligašu Sloboda Tuzla, nato ga je pot vodila v bližnjo Zenico, kjer domuje Čelik. Prva tuja postaja je bil hrvaški NK Osijek, potem se je vrnil v domovino, kjer je odlično igral za klub Zrinjski Mostar, ki se je srečal z Mariborom. Z igrami je navdušil vodilne može našega najtrofejnejšega kluba, ki so ga poleti 2017 tudi pripeljali v Ljudski vrt. Med Mariborom in Kisvárdo je bil Mešanović pol leta član enega najbolj znanih klubov v BiH, FK Sarajevo.

Jasmin Mešanović je na šesti dan leta 2021 praznoval svoj 29 rojstni dan. V dresu Maribora je odigral 133 tekem, na katerih je zabil 27 golov. Pri svojem novem klubu si je izbral številko sedemindvajset (27). Ponavadi igra kot napadalec, odlično se znajde tudi na obeh krilnih položajih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…