Že poleti smo pri SNPortalu napovedali scenarij, da se bo Olimpiji pridružil tudi Žan Medved. Do realizacije prestopa je bilo potrebno počakati nekaj mesecev, saj je 17-letnika vmes ustavila težja poškodba kolena, danes pa se je nekdanja vijolica tudi uradno pridružila zmajem in tako potrdila našo napoved.


Medved, do poškodbe tudi član mladinskih reprezentančnih selekcij, je z Olimpijo sklenil triletno pogodbo, v Ljubljano pa se seli z dobro popotnico, saj je bil v lanski sezoni s 17 zadetki kot ofenzivno naravnani vezist Aluminija četrti strelec kadetskega prvenstva. “Takšne priložnosti se ne zavrne. Vem, kam sem prišel, Olimpija je največji klub v Sloveniji. Prepričan sem, da se bomo naslednjo sezono borili za naslov prvaka,” je poudaril Štajerec, sicer nekdanji up Maribora, član katerega je bil dve sezoni. “Pogovori so trajali dalj časa. Zelo sem vesel, da se je stvar zaključila in da lahko rečem, da sem član Olimpije,” dodaja robustni nogometaš.

Kot so zapisali na spletni strani Olimpije, si je za Medvedov prihod si je prizadeval vodja mladinskega pogona Andrej Razdrh, ki v Mariborčanu vidi naložbo za prihodnost. “Če bo Žan nadaljeval s tako željo, pristopom in kakovostjo, potem bo po mojem mnenju v Olimpiji pustil velik pečat. Pripeljali smo ga kot prvega izmed večih igralcev, ki jih spremljamo dalj časa. Želimo postaviti zdrave temelje, to pa nadgraditi z mladimi, slovenskimi igralci. Pripravljamo bazo, na podlagi katere želimo v prihodnosti dobiti nove Zajce, Kapune, Šporarje.”

Mladinska selekcija Olimpije trenutno zaseda sedmo mesto lestvice, a so zeleno-beli v primerjavi z večino klubov odigrali kar dve tekmi manj.

  • FOTO: Maribor – Koper 3:1 (17.3.2024)

    Mariborčani nadaljujejo z odličnimi predstavami v državnem prvenstvu. V 27. krogu so vijol…
  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…