Domžalčani so se v sobotnem obračunu z velenjskim Rudarjem razšli brez zadetkov. Čeprav so varovanci trenerja Luke Elsnerja celoten drugi polčas igrali z igralcem več, niso uspeli prebiti in streti dobro postavljene obrambe domačih, z nekaj posredovanji pa se je izkazal tudi domači čuvaj mreže Matjaž Rozman.


Nejc Vidmar je imel na drugi strani precej manj dela, saj so Velenjčani v okvir domžalskih vrat sprožili vsega enkrat, a je bil Ljubljančan v golu Domžal po strelu Ivana Firerja dobro postavljen. Vidmar, ki je še 15. v 21 tekmah državnega prvenstva zaklenil svoja vrata, se je strinjal z oceno trenerja, da so bili Domžalčani v zaključku akcij premalo zbrani. Čuvaj domžalske mreže pa je za klubsko spletno stran poudaril, da le točka ni tragična: “Osvojena točka ne predstavlja nobene tragedije. Pred nami je še 15 tekem in dovolj priložnosti za dokazovanje. Dobro moramo analizirati prvi polčas, ko smo bili številčno enakovredni, hkrati pa ne smemo zanemariti niti drugega polčasa, saj se lahko hitro zgodi, da bomo v tem prvenstvu še večkrat v takšnem položaju. Naslednjič moramo ob številčni prednosti izvleči več. Gre za začetek spomladanskega dela prvenstva in učimo se iz tekme v tekmo. Verjamem v našo ekipo in še zdaleč ni nič odločenega. Zagotovo pa je škoda dveh točk.”

Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije jutri čaka gostovanje v Zavrču, kjer bodo sodelovali v pravem prazniku, saj bo prenovljeni završki Športni park doživel ognjeni krst. Vidmar na obrobju Haloz pričakuje pravo veselico, ki pa jo bo skušal vsaj deloma pokvariti: “Veselim se že sredine tekme. Ozračje v Zavrču bo sedaj veliko bolj nogometno, saj nas je mini tribuna v preteklosti morda kar nekoliko uspavala. Zavrčani so dobili pravi nogometni objekt in prav lepo bo biti prvi gost. Pričakujem veselico, ki jo bomo poizkušali vsaj nekoliko pokvariti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…