Tudi v taboru Olimpije odštevajo ure do jutrišnjega gostovanja v Mariboru. Ljubljančani bodo imeli v Ljudskem vrtu številčno podporo, proti štajerski prestolnici naj bi krenilo več kot tisoč privržencev zeleno-belih. Tolikšne spodbude zmaji po uvrstitvi med prvoligaše v Mariboru še niso imeli, zato ne čudi, da je motiv ljubljanskih nogometašev zaradi tega dejstva še večji.


“Super je slišati, da bodo prišli v takšnem številu. Nadejam se, da bo res tako ter bodo vsi prišli v Ljudski vrt in nas podpirali. Upam, da jih bomo nagradili z lepo predstavo in da bodo Maribor zapuščali veseli … da bo pot v Ljubljano polna veselja,” poudarja Nejc Vidmar, ki bo jutri večni derbi prvič izkusil na zelenici. Doslej ga je kot navijač Olimpije zgolj na tribuni, kot čuvaj domžalske mreže pa je v preteklosti že nemalokrat paral živce mariborskih napadalcev. Vratar Olimpije poudarja, da bo priprava na tekmo enaka vsem ostalim, a v isti sapi dodaja, da gre vseeno za dvoboj, ki ga sanja že od majhnih nog: “Celoteden teden je že v znamenju derbija. Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo, čeprav je dejstvo, da ne gre za tekmo kot so vse ostale. Je pa kljub temu protokol pred tekmo isti, v tekmo bom skušal iti enako kot v vsako drugo. Bodo pa zagotovo prisotne določene stvari, ki na ostalih tekmah niso. Si pa zaradi takšnih tekem želiš biti nogometaš in jih kot mlajši tudi sanjaš. Takšnih tekem se zgolj veselim.”

Srbska stratega sta se strinjala, da je zadetek Zajca odločil srečanje. (Foto: Rok Zore)
Miha Zajc bo pomemben adut ljubljanske zasedbe. (Foto: Rok Zore)

Miha Zajc bo eden močnejših adutov Olimpije, saj je Primorec dobro formo kazal že v pripravljalnem obdobju, optimistične napovedi o pomladanskem razcvetu pa je potrdil tudi s predstavo proti Kopru. “V Maribor potujemo samozavestni in odločni, da se domov vrnemo z novimi tremi točkami. Vemo, da nas v Ljudskem vrtu čaka pravi pekel, toda takšne tekme so najboljša možna reklama za slovenski klubski nogomet. Na roko nam gre tudi uvodni spodrsljaj Maribora, a če nekdo misli, da nam bo zaradi tega kaj lažje, se grdo moti,” poudarja Zajc, ki je bil z zadetkom in asistenco osrednji junak nedeljske zmage nad Koprom. Tudi Primorec želi razveseliti navijače Olimpije: “Z dobrimi igrami moštva in posledično pozitivnimi rezultati, se tudi raven mojih iger počasi, a vztrajno dviguje. Najpomembneje je, da se na večni derbi odpravljamo brez večjih zdravstvenih težav ter z veliko željo in motivom po zmagi. Glede na izjemno zanimanje s strani naših navijačev, ki bodo v rekordnem številu prisotni na samem prizorišču dogajanja, je naša odgovornost še toliko večja.”

Ljubljanski strateg Marko Nikolić priznava, da so v Mariboru z zamenjavo trenerja otežili pripravo na jutrišnji obračun, a kljub temu samozavestno napoveduje, da bo njegovo moštvo razmišljalo zgolj o zmagi: “Tako bomo tudi pristopili obračunu v Mariboru. Samozavestni, odločni in z veliko željo po dokazovanju. S spremembo trenerja so nam nekoliko otežili pripravo na tekmo, toda tudi njihovemu strokovnemu vodstvu ne bo lahko v dveh, treh dneh korenito spremeniti določenih stvari. Olimpija igra pragmatičen nogomet, v katerem ima rezultat prednost pred umetniškim vtisom. Slednji pa bo prej ali slej prišel do izraza, ko vse stvari sedejo na svoje mesto. Zaenkrat je v naših mislih zgolj tekma v Mariboru, nato bomo razmišljali o Celju, Rudarju,…”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…