Med tistimi, ki so se pred tedni najbolj razveselili reprezentančnega povabila selektorja Srečka Katanca je zagotovo Nejc Vidmar. Ljubljančan v golu Domžal, ki je v torek praznoval 26. rojstni dan, se je članski izbrani vrsti priključil prvič, potem ko si je Katanca nas opozoril že jeseni, ko je podrl ligaški rekord nepremagljivosti.


Vidmar je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da je bil vpoklic v reprezentanco Slovenije najlepše darilo, ki ga je prejel v svojem življenju. “Gre za najlepše darilo, ki sem ga kadarkoli dobil za rojstni dan. Moja žena s to izjavo verjetno ne bo najbolj zadovoljna, vendar sama dobro ve, koliko mi pomeni vpoklic v slovensko reprezentanco. Bilo je lepo, vendar sedaj sem že preklopil nazaj na klubsko zgodbo. Želim pomagati ekipi, tako kot je ona meni, da sem prišel do tega vpoklica. Podobno je bilo že lani, ko se je v reprezentanco prebil Erik (Janža op.p.). Dobre igre celotne ekipe na površje spravijo posameznika, zato ne smemo zaspati. Moramo se dvigniti in pokazati dobro formo. Z dobrimi rezultati bo morda še kdo iz naše ekipe nagrajen z vpoklicem v reprezentanco. V tem trenutku pa je najbolj pomembna tekma z Radomljami,” je priznal domžalski čuvaj mreže, ki pa se je v nadaljevanju vseeno še malce spomnil na vtise v izbrani vrsti. Pod vodstvom trenerja vratarjev Nihada Pejkovića je namreč treniral skupaj s Samirjem Handanovićem in Janom Oblakom, ki veljata za ena najboljših vratarjev v Evropi, tudi ostali reprezentančni soigralci pa so novinca dobro sprejeli: “Celotna izkušnja je bila super. Vsi so me lepo sprejeli. Pred prihodom je bilo prisotno določeno nelagodje, saj sem bil prvič na zboru, ampak od prvega do zadnjega so vsi super fantje. Gre za preproste ljudi in prav nihče se ni držal zase. Vsi so mi bili pripravljeni pomagati in spregovoriti besedo z mano, tako da sem se počutil popolnoma enakovrednega. To je lep občutek, ki ti močno olajša delo. Po treningu ali dveh sem se že počutil kot doma.”

V letošnji sezoni je Vidmar svojo mrežo nedotaknjeno ohranil že na 16 ligaških tekmah, dvakrat tudi proti Radomljam, ki bodo naslednji nasprotnik tretjeuvrščene ekipe državnega prvenstva. Vidmar poudarja, da čaka Domžale zahtevno srečanje: “Tekma z Radomljami bo zahtevna, o čemer pričata že prva dva medsebojna obračuna. Še posebej prvi, kjer smo se v prvem polčasu precej mučili. V posameznih delih tekem je bil tekmec zelo nevaren in na srečo smo ostali zbrani ter obakrat ohranili mrežo nedotaknjeno. Tudi v petek ne pričakujem nič lažjo tekmo. Radomljani so se okrepili in sestavili trdno okostje ekipe, ki jo vodi bivši soigralec Teinović. Moštvo ima rep in glavo, vendar smo mi tisti, ki moramo pokazati, kdo je v Domžalah doma. Odločilnega pomena bo pristop, saj je kvaliteta, z vsem spoštovanjem do Radomelj, na naši strani. Če bomo od prve minute pravi, se nam ni treba bati za uspeh. Vsekakor nas čaka težka tekma, v katero gremo brez podcenjevanja, saj vemo, da so tekmeci izjemno motivirani in si nadvse želijo našega skalpa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…