Tudi nogometaši Olimpije so sredo izkoristili za uvodno pripravljalno preizkušnjo. Zmaji so na Kodeljevem gostili kranjski Triglav, ki jim je v preteklosti povzročal nemalo težav, tokrat pa so Ljubljančani z zadetki Ricarda Alvesa, Mihe Zajca in Nika Kapuna obračun dobili z izidom 3:1. Ob debiju trenerja Marka Nikolića sta se v zelenem dresu predstavila tudi Blessing Eleke in Nejc Vidmar.


Dolgoletni vratar Domžal je po debiju med vratnicama Olimpije, zaigral je v drugem polčasu, za klubsko spletno stran spregovoril o prvih vtisih po prestopu v njemu ljubi klub. “Če se ne bi počutil mentalno dovolj močnega oziroma stabilnega, se nikoli ne bi odzval klicu kluba. Ker pa je bil prihod v Olimpijo ena od mojih največjih otroških želja, je to zgolj motiv več, da se dokažem v dresu najmočnejšega slovenskega kluba. Moram priznati, da sem navdušen nad sprejemom v zeleno družino. V trenutku sem se zavedel, da sem se pridružil zdravemu kolektivu, ki goji najvišje mogoče ambicije. Zaenkrat je vse tako, kot mora biti,” je poudaril Ljubljančan, ki v teh dneh spoznava nove soigralce. Zmaji bodo pripravljalne tekme izkoristili tudi za vpeljevanje novosti, Vidmar pa ob tem poudarja, da ima Olimpija vse, kar potrebuje v boju za naslov prvaka: “Prijateljske tekme so najboljši pokazatelj kakovosti opravljenega dela v pripravljalnem obdobju. Tudi naše strokovno vodstvo bo s tem dobilo natančnejši vpogled v zmožnosti vsakega posameznika in moštva kot celote. Na vsaki naslednji tekmi bomo postopoma uvajali novosti v našo igro. Če bomo še naprej trenirali s takšno vnemo, željo in motivom, se za uspeh ob koncu sezone ni potrebno bati. Imamo vse, kar eno moštvo potrebuje, da se bori za najvišji cilj. Naš pa je jasen že dalj časa – po dolgih letih vrniti naslov državnega prvaka v prestolnico.”

“Imamo še veliko prostora za napredek. Pozna se utrujenost pri večini fantov, saj je za nami deset napornih uvodnih dni priprav. Naša osnovna ideja je zadržati žogo v svoji posesti čim več časa in si tako skozi igro ustvariti veliko število priložnosti za zadetek,” pa je po prvi tekmi na klopi Olimpije dejal Marko Nikolić, ki je tik pred tekmo ostal brez Hrvoja Čaleta. Bočni branilec si je med ogrevanjem poškodoval mečno mišico, zaradi česar ga čakajo najmanj štirje tedni okrevanja. Včerajšnjo tekmo so sicer izpustili tudi Matic Fink, Aljaž Krefl, Rok Kronaveter in Antonio Mlinar Delamea.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…