Domžalčani so z zmago v Ljudskem vrtu znova dokazali, da povsem zasluženo zasedajo vodilno mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije. Varovanci trenerja Luke Elsnerja si v štajerski prestolnici resda niso pripravili veliko priložnosti, a so mrežo domačih zatresli že v četrti minuti, nato pa z organizirano igro svoja vrata ohranili nedotaknjena. Nejca Vidmarja, ki je še trinajstič letos zaklenil svoja vrata, pa so soigralci po tekmi še šestič v sezoni izbrali za igralca tekme.


“Štejejo le tri točke, ki so najbolj pomembne. Že po prvem polčasu smo se zavedali, da tako ne bo šlo naprej, ampak nekako smo zdržali. V obrambnih nalogah smo dobesedno garali in nasprotniku nismo dopustili čistih priložnosti. V igri imamo še veliko rezerv in napredek bo v nadaljevanju sezone zagotovo viden, saj smo delček tega že prikazali proti Olimpiji. Proti Mariboru smo hitro prešli v vodstvo, zaradi katerega smo se podzavestno osredotočili na branjenje prednosti. Na koncu smo si tri točke prigarali in vsa čast fantom,” je po tekmi dejal čuvaj mreže rumeno-modrih, ki pa se na minule dosežke ne ozira, saj je z mislimi že pri prihodnjih obveznostih. Že v soboto čaka Domžalčane občinski obračun z Radomljani, proti katerim bodo skušali poseči po novih treh točkah: “Na mnenje javnosti se ne oziramo, saj vemo, kaj vse je še pred nami. Čaka nas neizmeren boj do zadnje sekunde zadnje prvenstvene tekme. Enako velja tudi za pokal. Ostati moramo mirni in na realnih tleh. Prvenstvo je maraton in upam, da s fanti ne bomo poleteli v višave. Želje vseh so najvišje, ampak počasi, kajti prehitevanje in seštevanje vnaprej ne prinaša nič dobrega. To smo letos že občutili. Pred nami je še dolgo prvenstvo in poizkušali bomo čim dlje držati najvišjo pozicijo na lestvici. Umiriti moramo žogo in razmišljati le o tekmi z Radomljami.”

Še pred tem pa je Nejc Vidmar soigralce razveselil z novo pošiljko krofov, kar je po številnih tekmah brez prejetega zadetka sedaj postal že običaj: “Nisem pričakoval, da bo zadeva s krofi postala tako odmevna. V največje veselje mi je, da lahko fante malce razvajam. Iz nedolžne stave se je razvila lepa zgodba in upam, da jih bom še naprej redno nosil v garderobo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …