Domžalčani bodo spomladanski del sezone zasluženo pričakali na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Gledalci ob predstavah čete trenerja Luke Elsnerja resda niso ravno umirali od lepote v igri, a so rumeno-modri z dobro organizirano obrambo in potrpežljivo igro v napadu jeseni zbral 44 točk, tri več od drugouvrščenega Maribora. Eden pomembnejših adutov Domžal je bil tudi bočni branilec Nejc Skubic, ki je 18 odigranih tekmah opravil tudi ogromno tistega dela, ki se gledalcem ponavadi ne vtisne najbolje v spomin.


“Pred začetkom sezone nihče ni pričakoval, da bomo po jesenskem delu na prvem mestu. Ko smo začeli zmagovati iz tekme v tekmo in pridobivati na samozavesti, smo začeli verjeti v svoje sposobnosti. Največ zaslug za to ima trener, ki nam je vsilil zmagovalno miselnost. Ta se je ukoreninila v fante in je naša največja pozitivna lastnost, ki nas je tudi pripeljala do naslova jesenskega prvaka,” je pogovor za klubsko spletno stran odprl Nejc Skubic, tudi kapetan domžalskega kluba, ki je v jesenskem delu sezone manjkal je le na dveh ligaških tekmah svojega kluba. Zaradi prepovedi igranja je izpustil tekmi z Zavrčem in Celjem, ki so ju, zgolj kot zanimivost, njegovi soigralci izgubili. Domžalčani so ob štirih porazih in dveh remijih dosegli še 14 zmag, prvič pa so klonili šele v 11. krogu, ko so v gosteh izgubili s Celjani. Pripravljalno obdobje v rezultatskem smislu ni bilo najboljše, kar je potrdil tudi 25-letni branilec, a je kljub temu imelo določene koristi za začetek sezone, v katerem so Domžalčani z rezultati naravnost blesteli, saj so v uvodnih desetih krogih osvojili 28 od 30 točk: “Na pripravljalnih tekmah niti nismo igrali slabo, le rezultati so bili slabi. Po tekmi z Ukrajinci smo se s fanti usedli in odkrito pogovorili. Takrat so odnosi znotraj ekipe nekoliko škripali, igralci se med seboj nismo najbolje razumeli, zato smo sklicali sestanek in si nalili čistega vina. To je bila prelomnica, ki je prinesla neverjeten začetek prvenstva. Na prvih tekmah nas je v določenih trenutkih pospremila tudi sreča. Predvsem na prvi tekmi v Novi Gorici, kjer smo uvodne pol ure tekme odigrali slabo, a smo vseeno vodili. V nadaljevanju pa tekmecem enostavno nismo želeli prepustiti prvega mesta. Odločili smo se, da ga ne damo in tako smo že od samega začetka prvenstva vseskozi vodilno moštvo. Povsem enake cilje imamo tudi v spomladanskem delu. Videli bomo, kakšne bodo spremembe v ekipi, ampak vsak igralec je nadomestljiv. Morebitne novince bomo sprejeli na najlepši način in jim pomagali pri privajanju na novo okolje. Osnovni cilj je še vedno Evropa, vendar po uspešnem jesenskem delu čutimo, da lahko dosežemo tudi nekaj več. Kljub temu ostajamo skromni in nihče ne bo pretirano razočaran, če nam ne uspe priti do naslova prvaka. Najpomembneje je, da dosežemo zastavljeni cilj kluba.”

Skubic, ki je septembra 2011 v dresu romunskega Otelula Galatija zaigral tudi v Ligi prvakov, bo del zimskega premora namenil tudi okrevanju po operaciji kolena, ki pa ne bo zahtevalo daljšega okrevanja. Nekdanji nogometaš Interblocka in Drave je z mislimi deloma že pri pripravah na spomladanski del sezone, pred nadaljevanjem tekmovalnih obveznosti pa ostaja optimist in poudarja, da moštvo poseduje zmagovalno miselnost, ki jih lahko privede tudi do naslova državnih prvakov: “Prvi favorit za končni naslov je še vedno Maribor. Po domači tekmi s Chelseajem je znova začel igrati odlično in naša prednost pred njim je minimalna. Iz ozadja napadata še ekipi Celja in Olimpije, ki sta zelo dobri in imata veliko individualne kvalitete. Že v jesenskem delu sezone smo dokazali, da se znamo hitro pobrati po porazu in se ne oziramo na mnenje javnosti, ki nestrpno čaka naš sestop z vrha lestvice. Po zadnjem reprezentančnem odmoru smo izgubili proti Olimpiji, a smo že na naslednji tekmi premagali Gorico. Na zadnji tekmi proti Celju smo imeli veliko mero smole, saj bi morali iztržiti najmanj remi. Vsi ti spodrsljaji nas le še dodatno motivirajo. Morda je po eni strani celo bolje, da smo proti Celju izgubili, saj se zaradi manjše prednosti na lestvici med pripravami ne bomo mogli preveč sprostiti. Prepričan sem, da bo vnema med pripravami na najvišji ravni. Imamo vse razloge, da smo samozavestni in da v pomlad krenemo z miselnostjo, da lahko osvojimo naslov prvaka. Sami pri sebi vemo, da smo tega sposobni, zato nas mnenje od zunaj ne vrže s tira.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…