Po Nejcu Skubicu bodo Domžale ostale še brez drugega izredno pomembnega Nejca – Nejca Vidmarja. Najboljši vratar slovenskega prvenstva se bo za zajeten kupček denarja preselil v ljubljansko Olimpijo. Z odhodom dvojice je oziroma bo v začetni enajsterici Domžal zazevala precejšnja luknja, a je tudi zdaj že nekdanji kapetan v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da bodo Domžale uspešne tudi v prihodnje.


Bočni branilec, ki je zgolj dan po potrditvi prestopa že debitiral v dresu Konyaspora. Ljubljančan je po jesenskem delu sezone sicer dejal, da se mu s prestopom v tujino ne mudi, ki pa se je zgolj nekaj tednov kasneje vseeno zgodil. Tudi zaradi tega, ker je ponudba prišla iz Turčije, je poudaril Skubic. “S svojim agentom Denisom Selimovićem sva bila dogovorjena, da bom pozimi odšel le v primeru zelo dobre ponudbe. Nisem hotel oditi pod vsako ceno. Osebno sem si najbolj želel prve turške lige. Odločen sem bil, da bom odšel le v primeru, da dobim dobro ponudbo iz te lige, v nasprotnem bi ostal. V Domžalah sem imel odlične pogoje za napredovanje in prepričan sem, da bi, če ne bi bilo super ponudbe pozimi, ta zagotovo prišla poleti. Ponudba je prišla in zagrabil sem jo z obema rokama. Rekel sem si: ‘Nejc, to je to, kar si si želel in čas je da greš.’ Neizmerno sem vesel tega prestopa in hkrati zelo motiviran, da se dokažem v novi sredini,” je dejal 26-letni nogometaš.

Skubic je velik korak naprej storil predvsem v lanskem letu, ko je zbral kar petnajst asistenc, sedmim pomladanskim je v jesenskem delu letošnje sezone dodal še osem podaj. Kot je članski reprezentant Slovenije poudaril že nekajkrat, se je napredek pričel tudi z miselnim preskokom v začetku preteklega leta, dodaten motiv pa je Skubica dal tudi Elsner, saj je prav dolgoletni branilec Domžal bočnemu branilcu nadel tudi kapetanski trak. “S tem je pokazal spoštovanje in neverjetno zaupanje. Hkrati mi je vlil samozavest in novo voljo do dela. To je bil zame nov začetek. Vsak trening sem dal od sebe svoj maksimum in vsako tekmo sem pustil srce na igrišču. Po slabem letu je šla moja kariera počasi navzgor, potem pa je prišel marec 2015, ko se je zgodil klik v glavi in začel se je strm vzpon mojih iger. Treniral sem še več in postajal še bolj samozavesten, kar je bilo očitno tudi na tekmah. Vseskozi mi je bil v veliko pomoč tudi Rok Hanžič. Velikokrat mi je s svojimi nasveti pomagal rešiti težavne situacije v igri. Za moj razvoj pa so zagotovo najbolj zaslužni moji soigralci, brez katerih ne bi bil tako dober nogometaš. Sledi celotno strokovno vodstvo, ne smem pa pozabiti niti naših terapevtov in ekonoma, ki mi je tudi izven delavnih ur vedno pripravil opremo za individualne treninge. Seveda so tukaj še moj agent Denis Selimović, ki je v zadnje pol leta zame naredil ogromno,” je dodal novi član Konyaspora, ki se ni pozabil zahvaliti družini in tudi vse, ki tako ali drugače delujejo v domžalskem prvoligašu.

In kakšna je napoved Skubica domžalske pomladi? “Težko je karkoli napovedati. Poleg tega nikoli nisem blestel v napovedih. Fantom sporočam, da naj celotne priprave trdo delajo, saj je to osnovni pogoj za dober rezultat. Čim manj govorjenja in čim več dela, saj le to prinaša rezultat. Verjamem, da lahko osvojijo pokal in mešajo štrene Olimpiji in Mariboru. Da se bo to res zgodilo, bo potrebno ogromno truda in konec koncev tudi malce sreče, kajti brez nje tudi ne gre. Navijam za vas!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…