Zadnji obračun 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije kot edini ni dal zmagovalca. Krka in Rudar sta se zelenici novomeškega Portovala ob izidu 1:1 razšla brez zmagovalca. Novomeščani so povedli v 28. minuti, ko je uporabno podajo Welbeck-Maseka izkoristil Perić in po soočenju z Rozmanom zadel za vodstvo domačih. Slednji so imeli v prvem polčasu še nekaj priložnosti, drugi del igre pa je bil nekoliko bolj na strani gostov, ki so v 74. minuti prišli tudi do izenačenja. Po podaji s kota je bil z glavo natančen Džinić. Krka s točko ostaja na predzadnjem, devetem mestu lestvice, Dolenjci so po tretjem remiju sezone pri devetih točkah, Velenjčani pa s šestnajstimi točkami ostajajo sedmi.


Velenjčani so domačo mrežo načeli že v peti minuti srečanja, a je sodnik Žganec zadetek razveljavil zaradi prekrška nad Perićem. Nato so pobudo hitro prevzeli domači. Prvi je v 10. minuti poizkušal, Welbeck-Maseko, a Rozman ni imel težav z obrambo, nato pa so dvakrat poizkušali gostje. V 15. minuti je prosti strel izvedel Jahić, a meril malce mimo vrat, dve minuti kasneje pa domači vratar Pelin ni imel težav s strelom Klinarja. Dolenjci so danes igrali precej ofenzivno in enega od hitrih protinapadov izpeljali v 27. minuti, ko je Fuček krenil po desni strani igrišča, ob bližnji vratnici pa precej aktivni Šaban žoge ni uspel spraviti v mrežo Rudarja. A Novomeščani so povedli že minuto kasneje, ko je Welbeck-Maseko osvojil žogo na sredini igrišča, z njo naredil korak ali dva, nato pa z odlično globinsko podajo zaposlil utekajočega Perića, ki se je hitro znašel za hrbtom velenjske obrambe, gostujoči čuvaj mreže Rozman, ki je pravočasno krenil iz vrat, pa je bil po strelu po tleh brez moči. Velenjčani so odgovorili pet minut kasneje, ko so si pripravili najlepšo priložnost prvega polčasa. Klinar je, po krajši kombinaciji na desni strani igrišča, poslal predložek proti drugi vratnici, kjer je domača obramba povsem pozabila na Firerja, ki pa je s sedmih metrov streljal preveč po sredini in vratar Pelin je strel z nogo odbil, nakar je nekaj sekund kasneje Stjepanović streljal preko vrat. Zaključek prvega polčasa je pravtako pripadel domačim, najaktivnejši v zelenem dresu je bil Šaban, ki je v petih minutah streljal kar trikrat. Najlepša je bila priložnost iz 41. minute, ko je Vučkić podal z leve strani igrišča, Šaban pa je nekoliko z leve za las zgrešil okvir vrat. Še minuto pred tem je na nasprotni strani igrišča streljal Jahić, vendar z desne strani igrišča meril nenatančno. Ob koncu polčasa velja omeniti še poigravanje domačega vratarja Pelina, ki je skušal 20 metrov od gola preigrati Firerja, sodnik Mežnar pa je na srečo dosodil prekršek gostujočega napadalca.

Gostje so v drugi polčas krenili z jasnim namenom, saj so želeli izid hitro izenačiti, a jim načrt ni uspel. Prvo priložnost so si namreč pripravili domači, a je Welbeck-Maseko streljal mimo vrat. V 51. minuti pa je bil po predložku s prostega strela na nasprotni strani igrišča z glavo nenatančen Knezović. Igro Rudarja je poživil predvsem rezervist Trifković, ki je pred začetkom drugega polčasa na igrišču zamenjal Plesca. Domači so nad nekdanjim vezistom Olimpije, ki se je poleti vrnil v Rudarja, v drugem polčasu storili precej prekrškov, v 62. minuti pa tudi sami zahtevali najstrožjo kazen, potem ko je na vrhu kazenskega prostora padel Fuček, a je sodnik Žganec le odmahnil z roko in s tem izzval proteste domačih gledalcev. Nadaljevanje srečanja je bilo precej manj dinamično, Rudar pa je do izenačenje prišel iznenada, po enem izmed kotov, ko je bil v 75. minuti pred domačim golom najvišji Džinić in žogo z glavo tik ob levi vratnici poslal za hrbet vratarja Pelina, ki je bil sicer blizu obrambe. Uvodne minute po izenačenju niso prinesle večjih razburjenj, srečanje pa se je razživelo v zadnjih minutah. V 84. minuti je strel Šabana odbil Rozman, žoga se je odbila do Fučka, ki pa je 13 metrov od gola žogo izredno slabo zadel in priložnost je splavla po vodi. Dobro minuto so z dvema streloma odgovorili gostje, najprej je Krefl za las zgrešil okvir vrat, nekaj sekund kasneje pa je visoko preko vrat z roba kazenskega prostora meril še Babić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…