Sintayehuja Sallalicha tako v soboto kot tudi včeraj ni bilo v kadru Maribora, ki je z zmago v Novi Gorici naskok pred Olimpijo povečal na šest točk prednosti. V Etiopiji rojeni nogometaš z izraelskim potnim listom ni manjkal, ker bi bil poškodovan.


Kot smo izvedeli, je Sallalich v soboto namesto v Novo Gorico odpotoval v Ivančni Gorici, kjer se je tamkajšnji tretjeligaš pomeril z B ekipo Maribora. Vijoličasti so dvoboj s pozimi okrepljenimi Dolenjci, ki ji bo v boj za preboj med drugoligaše povedel Brane Pavlin, dobili z izidom 3:2, po tem ko so gostje izkoristili napake v domači obrambi. Ob izraelskem vezistu sta v vijoličasti opravi zaigrala tudi Valon Ahmedi in Aleš Mejač, ki že nekaj mesecev ni v načrtih prvega moštva.

Sallalich je sicer eden od tistih nogometašev, ki mu s koncem letošnje sezone poteče pogodba, nove pa za zdaj še ni podpisal in je po nekaterih informacijah niti nima namena podaljšati. Če je prav to razlog za Izraelčevo “degradacijo”, ni znano, saj je Sallalich derbi z Olimpijo spremljal na rezervni klopi, v tekmi z Gorico pa je prednost pred njim dobil Blaž Vrhovec, ki je prvo pomladansko tekmo izpustil zaradi prepovedi igranja.

Ob Sallalichu pogodbo poleti poteče tudi Rodrigu Defendiju, Jasminu Handanoviću, Milivoju Novakoviću, Aleksandru Rajčeviću in Daretu Vršiču, že pred dnevi pa je Zlatko Zahović podaljšal sodelovanje z Marko Šulerjem in Damjanom Boharjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…