Že večkrat smo zapisali, da so bili Celjani najlepše presenečenje jesenskega dela sezone. Grofje so z odličnimi in všečnimi predstavami na zimski premor odšli na tretjem mestu ligaške lestvice, še prej pa so si zagotovili nastop v polfinalu pokalnega tekmovanja, zato v taboru rumeno-modrih zadovoljstva ne manjka. Kljub temu pa se pri tem ne mislijo zaustaviti, kar je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril tudi dr. Stevan Đorđević, predsednik celjskega prvoligaša.


Četa trenerja Simona Rožmana, ki mu bodo v teh dneh v podpis ponudili novo pogodbo, je po dvakrat ugnala tudi vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije, Domžale in Maribor, z odličnimi predstavami pa so nogometaši na tribune celjske Arene Petrol privabili veliko oglednikov, zato zanimanja za nosilce v januarskem prestopnem roku ne manjka, a Štajerci poudarjajo, da jih razprodaja moštva ne zanima, ekipo želijo še v prestopnem roku še okrepiti. “V tem trenutku je morda najbolj vroča tema v slovenskem nogometu prav morebitna razprodaja našega moštva. Na tem mestu lahko jasno in odločno zatrdim, da v zimskem prestopnem roku ne bo nikakršne razprodaje. Prav nasprotno – naše želje so povezane s še dodatno krepitvijo igralskega kadra, s čimer bi dodatno zaostrili konkurenco v moštvu. Povpraševanja obstajajo, kljub temu pa na naš naslov doslej še ni prišla nobena konkretna ponudba, ki bi zadovoljila klubska pričakovanja. Seveda igralcev ne bomo zadrževali za vsako ceno, saj je naša želja povezana tudi s tem, da odidejo v močnejše sredine, kjer bodo lahko še dodatno napredovali in si hkrati zagotovili donosnejše pogodbe. A kljub temu smo mnenja, da bi bilo bolje, da nosilci vsaj do poletja še ostanejo v Celju in tako naredijo še kakšen korak naprej,” je dejal Đorđević, ki je položaj predsednika zasedel lani poleti, še vedno pa opravlja tudi službo klubskega zdravnika. Ob snubcih iz tujine, najglasnejši so bili pri nizozemskem Heerenveenu, pri katerem so želeli v svoje vrste zvabiti Valona Ahmedija, a je prestop padel v vodo. Ob interesu tujih klubov pa ne manjka niti slovenskega povpraševanja, predvsem Maribora in Olimpije: “Maribor in Olimpija sta v Sloveniji po finančni plati na precej višjem nivoju kot ostala moštva. Z njune strani so že bili določeni kontakti, kljub morebitni ugodni ponudbi pa bi močno premislili, če je prodaja igralcev konkurentu v lastnem tekmovanju smiselna z vidika naših športnih ciljev.”

“V klubu vselej stremimo k napredku. Čeprav pred sezono naši cilji niso bili povezani z evropskimi tekmami, pa je logična posledica dosedanjih predstav seveda tudi višji cilj. Kot sem rekel, si želimo ekipo še izboljšati, tako pa čim dlje ostati v boju za vrh ligaškega tekmovanja. Čakata nas tudi dve pokalni polfinalni tekmi, kjer imamo seveda tudi svoje želje. Evropa bi nedvomno blagodejno vplivala tudi na izpostavitev našega moštva, ki bi bilo tako še bolj na očeh močnejših evropskih klubov,” pa je o ambicijah v nadaljevanju letošnje sezone še dejal predsednik celjskega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …