Navijaška skupina Green Dragons od bojkota domačih tekem Olimpije ne odstopa niti pred sredinim večnim derbijem z Mariborom. Navijaška skupina je svoje člane na spletni strani pozvala, da se tekme v Stožicah ne udeležijo, obračun s štajerskimi rivali bodo spremljali v enem od gostinskih lokalov, medtem ko bodo na dan derbija na nekatere druge, za zdaj še neznane, načine opozorili, zakaj je severna tribuna prazna.


V Stožicah bodo tako glasnejše podpore verjetno deležni Mariborčani, kar bo zagotovo vplivalo na vzdušje, ki je bilo na edinem jesenskem derbiju v Ljudskem vrtu več kot odlično. A najglasnejši pristaši zeleno-belih od svojih stališč ne odstopajo: “Brez nas ni Olimpije je stavek, ki ga v svojih objavah že od začetka povdarjamo. Zakaj? Ker so nekateri srečnejši, ker nas na Severu ni in se hkrati ne zavedajo, kaj glasna podpora in sodelovanje navijaške skupine in kluba v resnici pomeni. Ozreti se je potrebno samo 150 kilometrov v smeri severo-vzhoda in videli boste, kje se najdejo stične točke, pri katerih lahko skupina v obojestransko korist pomaga klubu. Po skupščini, in spremembi statuta, ki so ga podprli kupljeni člani (350 evrov) se je de facto Olimpija privatizirala. Tisto, kar se je v klubu dogajalo že dolgo časa, enoumje, se je preneslo na papir in legaliziralo. Olimpija je postala last človeka, ki nekaj denarja da, še več denarja posodi, v fuzbalu pa, več kot očitno, ne zna delati. Dragonsi smo se po skupščini večkrat odzvali na željo klubskih uradnikov po sestankih, na katerih smo predstavili naše mnenje. Številke iz finančnega poslovanja kluba, ki smo jih želeli, smo dobili že na skupščini, prepozno, da bi lahko reagirali sami in pomagali pri iskanju alternativ. Številke so katastrofalne, dolg se vsako leto povečuje in vprašanje, če je še obvladljiv. Rastoder se umaknil ne bo, vsaj glede na ves trud, ki so ga vložili v pripravo skupščine.”

Dragonsi poudarjajo, da so se na nedavnih pogovorih s športnim direktorjem Ačimovićem, ki je obenem zadolžen tudi za stik z navijači, približali vrnitvi v Stožice, a obe strani vseeno nista sklenili končnega dogovora: “Ker je športni direktor kluba, ki je po novem zadolžen tudi za stik z navijači, želel vrniti Dragonse na Sever smo se približali do točke, ko je bila vrnitev možna in pričakovana. Naj spomnimo, zaradi neurejenega stanja v klubu smo Dragonsi z jasnimi zahtevami šli v bojkot na začetku letošnje sezone. A do dokončnega dogovora nikoli ni prišlo, ker naše razmišljanje in dejanja niso v stilu klubskega enoumja, ki ga pričakujejo od vseh, ki sodelujejo z Olimpijo. Dragonsi še vedno mislimo, da je Izet Rastoder slab predsednik, da je napačno, da klub nima direktorja, da se otroci preoblačijo v avtomobilih, da noben igralec (zaradi slabih izkušenj) več ne želi priti v Olimpijo, da se ne ve, ali bo klub čez pol leta še obstajal.”

“Napačno je, da klub ne spoštuje lastnih legend, okolice in navijačev. A smo to želeli postaviti na stranski tir, v dobro Olimpije, naših igralcev, ki potrebujejo glasno podporo, pa klubsko enoumje tega preprosto ne razume. Tako kot ne razume, da mi nismo proti Izetu Rastoderju, mi smo proti načinu dela, ki ga v Olimpiji kaže v zadnjih šestih letih in za zdravo Olimpijo. In Olimpija v zadnjih dveh mesecih po skupščini ni postala bolj zdrava, klub so zapustili še zadnji ljudje, ki so imeli normalen stik z navijači, komunikacija kluba pa je postala posmeh vseh, ki smo povezani z Olimpijo,”  so ob tem še dejali Dragonsi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…