Nogometaši Maribora so včeraj v večernih urah pristali na turških tleh, danes pa so v Beleku že opravili s prvim dnevom vadbe. Trideseterici nogometašev, ki je v Turčijo pripotovala že včeraj pa se je danes pridružil tudi Dare Vršič, najnovejša pridobitev vijoličastih.


Zaradi napornega in zgoščnega ritma med pripravljalnim obdobjem časa za predstavitev v Ljudskem vrtu ni bilo, 29-letni vezist se je vijoličastemu občinstvu tako predstavil kar iz Turčije in uvodoma za spletno stran mariborskega kluba povzel dogajanje v zadnjih dneh, ki so bili za nogometaša in družino precej naporni: “Priznam, res mi je odleglo. Zadnji dnevi so bili naporni. Živčni in psihično težki, tako zame kot za mojo družino, ki je čakala na razplet. Vsi skupaj smo si želeli, da bi nadaljeval kariero v Mariboru in želja se je uresničila. Hvala celotnemu klubu, najbolj seveda tistim, s katerimi smo se pogovarjali za prestop.”

“Ko se je izkazalo, da obstaja možnost, da zaigram doma, v vijoličastem, sem bil navdušen nad to idejo. Čakali smo le na ta dogovor o prestopu, drugo nas ni zanimalo. Sicer v zadnjem trenutku, toda najbolj pomembno je, da smo zadevo na koncu vendarle rešili,” je nadaljeval izkušeni nogometaš, pred katerim je že tretja epizoda v vijoličastem, saj je vijoličasta tudi barva dunajske Austrie in Timisoare, klubov pri katerih se Apačan ni ravno naigral, zato upa, da bo šlo v tretje bolje. Trinajstkratni reprezentant Slovenije obenem upa, da bo lahko v dresu Maribora znova obudil formo, ki ga je v preteklosti pripeljala tudi do dresa z državnim grbom: “Vrnil sem se, ker sem vedno verjel v svojo kakovost in to se ni spremenilo. Ne vidim razloga, zakaj se ne bi vrnil še enkrat. Kar zadeva moje stanje, se počutim dobro. Drži, da nisem igral, ampak sem vseskozi treniral in ohranjal pripravljenost. V prejšnjem tednu sem zaradi pogovorov o prestopu resda vadil nekoliko manj, vse skupaj je bilo precej naporno, a verjamem, da bom hitro ujel želeni ritem. Mojim novim soigralcem moram čestitati za velik uspeh, za uvrstitev v šestnajstino finala lige Europa. Z zanimanjem sem z razdalje spremljal dosedanje evropske tekme, res so se izkazali. Želim jim in zdaj tudi nam vsem skupaj, da bi se čim boljše pripravili na tekmo s Sevillo.”

“Brez tega ni velikih zgodb. Že dolgo dokazujejo, da so izjemni, da je v Evropi in v svetu malo takšnih navijačev. V Mariboru se čuti prava pripadnost do kluba, to je nekaj posebnega,” je za zaključke pohvalil še navijaško skupino Viole. Celoten pogovor z novim članom Maribora pa si lahko preberete na uradni spletni strani kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …