V povezavi z dogodki na včerajšnjem obračun Olimpije in Maribora so se z izjavo za javnost oglasili tudi v ljubljanskem prvoligašu, pri katerem so ostro obsodili in se strogo distancirali od izgredov in neprimernih vzklikov na tribunah stadiona v Stožicah, zaradi česar klub čaka nova, najverjetneje kar rekordna kazen Nogometne zveze Slovenije. Izjavo za javnost v nadaljevanju članka objavljamo v celoti:


“Pri NK Olimpija Ljubljana smo bili zelo veseli obiska na včerajšnjem derbiju, predvsem na osrednji tribuni stadiona Stožice, kar nas navdaja z optimizmom za naprej in kaže, kako priljubljen je nogomet v Ljubljani in kako radi imajo ljudje Olimpijo. Zato bomo v Olimpiji storili vse, da takšnim ljubiteljem nogometa omogočimo tekme brez izgredov v prihodnje, kjer bodo lahko v uživali v nogometnem spektaklu, kot so v prvi četrtini tokratne tekme, dokler je v Stožicah zmagoval nogomet.

Hkrati pa smo žalostni in razočarani po dogodkih, ki so se dogajali kasneje in ki s podporo kluba nimajo nič skupnega.

Klub obsoja in se strogo distancira od vseh izgredov, nasilništva in rasističnih vzklikov, ki smo jim bili priča in ne sodijo na športe prireditve. Zato smo, v okviru ničelne tolerance do omenjenih neprimernosti, pripravljeni na popolno sodelovanje z vsemi deležniki naše družbe, ki lahko pripomorejo k vrnitvi pravega navijaštva na tribune stožiškega stadiona.

Apeliramo in pozivamo tako Nogometno zvezo Slovenije (NZS), kot organizatorico tekmovanja, kot ostale varnostne službe in tudi policijo, da skupaj napnemo vse moči in takemu vedenju naredimo konec. Le tako bomo ponovno nogomet približali ljubiteljem in navijačem svojega kluba.

Ne glede nato, da sta za varnost na tekmi odgovorni varnostna služba in policija, ki varovanje izvajata v skladu z varnostnim načrtom, menimo, da moramo to vprašanja rešiti skupaj in izkoristiti vse legalne in legitimne možnosti za zaščito slovenskega nogometa.

Po sestanku s predstavniki NZS ter po prejeti disciplinski kazni, se bomo v klubu odločili o nadaljnjih korakih pri reševanju nastalega problema.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…