Domžalčani bodo prvo pripravljalno srečanje odigrali jutri popoldne, ko se bodo v domačem Športnem parku pomerili s sosednjimi Radomljami. Po obračunu proti vodilnemu drugoligašu bi se morali varovanci trenerja Luke Elsnerja v soboto odpraviti na Solnograško, a je načrt padel v vodo.


Pri Salzburgu, aktualnem avstrijskem prvaku, so v zimskem premoru zamenjali trenerja. Oscar Garcia, ki smo ga v Sloveniji spoznali kot trenerja Maccabija iz Tel Aviva, pa obračuna z Domžalami ni vključil v načrt pripravljalnih tekem. Avstrijci so srečanje odpovedali, Domžalčani, ki so v uvodnem tednu priprav opravili kar enajst treningov, pa so bili deležni tudi finančne odškodnine. Kljub odpovedi Salzburga bo drugi nasprotnik vseeno avstrijski, v ponedeljek bo v Domžalah gostovala celovška Austria, za katero v drugi avstrijski ligi igrata tudi Patrik Eler in Rajko Rep.

Elsner je v pogovoru za klubsko spletno stran izrazil navdušenje nad intenzivnostjo vadbe, nad katero je na trenutke tudi presenečen. Elsnerjevim varovancem sta dodatno motivacije ponudila tudi prestopa Skubica in Vidmarja. Tudi Elsner se zaveda, da dvojca ne bo lahko nadomestiti: “Izgubili smo dva kapetana, kar smo tudi pričakovali in njun odhod nas ni presenetil. Zagotovo to za nas predstavlja breme pred nadaljevanjem prvenstva, vendar v takšnem položaju smo se znašli že v preteklosti. Veseli smo, da smo nekaterim našim članom omogočili, da naredijo korak naprej. Kako nadomestiti oba odhoda? Na bočnem položaju imamo dve možnosti. Prva je, da se obrnemo na trg, druga pa, da se ozremo na rešitev znotraj kadra. Obe možnosti še pregledujemo. Pri vratarjih pa nimamo pretiranih težav. Tehtamo optimalno rešitev, vendar se nam ne mudi.”

V Domžalah so za zdaj predstavila zgolj enega novinca, Filip Janković pa se je po besedah Elsnerja dobro vključil v ekipo: “Filip je potrdil, da gre za igralca z odličnim karakterjem, kar je za nas zelo pomembno. Njegov talent ni bil nikoli vprašljiv in to je dokazal tudi v tem tednu. Nemudoma se je vklopil v ekipo in lahko rečem, da smo trenutno v dobrem stanju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…