[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=503]

Ob 17. uri se Maribor in Domžale odpirata zadnji krog prve polovice prvenstva. V Mariboru že drugi dan močno dežuje, kar se bo zagotovo poznalo v drugem polčasu, ko bo igrišče težko in bo onemogočalo kakovostno igro po tleh. Gostje iz Domžal so v Ljudskem vrtu nazadnje presenetili prav na zadnjem gostovanju, ko sta Jure Balkovec in Slobodan Vuk, ki je dvakrat meril v polno, poskrbela za veliko presenečenje, Domžalčani pa so takrat povsem nadigrali vijoličaste. Ekipo danes vodita druga trenerja, oba nekdanja pomočnika, na klopi Domžalčanov sedi Luka Elsner, ki danes pogreša Marka Kovjenića, Draška Božovića, Tadeja Remsa ter Rudija Požeg Vancaša. Strateg vijoličastih Ante Šimundža danes pogreša Jean-Philippe Mendya, Aleša Mejača in Aleksandra Rajčevića.


V Ljudskem vrtu se danes ni zbralo ravno veliko gledalcev, a so ti, ki so kljub slabemu vremenu prišli v hram mariborskega nogometa, imeli kaj videti. Kljub razmočenemu igrišču, na nekaterih delih so se nabrale poštene luže, je padlo kar osem zadetkov, gledalci pa so videli kvalitetno predstavo in nekaj preobratov. Tri točke pa so zasluženo ostale doma.

2′ – Domžalčani so izvedli kot iz desne strani, na bližnji vratnici pa je S. Vuk z glavo slabo zadel žogo.
4′ – GOOOL! Prvi poizkus domačih, iz 20 metrov je streljal Mertelj, a so gostje blokirali in izbili v kot, po katerem pa so domači zadeli. Bohar je hitro podal do Vilerja, ki je iz leve poslal predložek pred vrata, kjer je bil najvišji Arghus, ki je s strelom ob levi vratnici matiral nemočnega Vidmarja.
8′ – Kar malce zaspana tekma v deževni soboti zaenkrat ni prebudila niti Viol, ki so se sicer za kratko oglasile, a nato hitro potihnile.
9′ – Nova nevarnost za domača vrata, Fajić je prodrl po levi strani kazenskega prostora, vendar predolgo čakal, nakar je skušal pred golom poiskati enega od soigralcev, žoga je na drugi vratnici končala v nogah Tavaresa, ki je streljal, a je bil Vidmar tokrat na mestu.
12′ – GOOOL! Gostje so izenačili, Arghus očitno ni videl, da ima za sabo kar dva domžalska igralca, ki sta izkoristila darilo strelca prvega zadetka in hitro prišla do žoge, iz razdalje pa je Handanovića s strelom po tleh matiral Mariborčan Majer.
14′ – Tokrat je po podaji Tavaresa iz leve strani kazenskega prostora sprožil Fajić, ki pa ga je tesno spremljal Zec, ki je žogo odbil v kot.
17′ – Znova se je v priložnosti znašel Fajić, ki je do strela prišel po dolgi podaji iz polovice Maribora, streljal sicer med nogama Zeca, meril v daljši kot, a zgrešil vrata Domžal.
22′ – GOOOL! In to kakšen zadetek! Prava mojstrovina Parkerja, ki se je na robu kazenskega prostora, na levi strani igrišča, odločil za strel proti oddaljenejši vratnici in preobrnil izid v Ljudskem vrtu. Domžalčani vodijo z 2:1.
25′ – Tokrat nevarnost pred vrati gostov, domači so izvedli prosti strel, s skupnimi močmi pa sta žogo v kot izbila Vidmar in Majer.
26′ – Po kotu je do strela iz roba kazenskega prostora prišel Bohar, ki je sprožil močno, a tik nad prečnikom gostujočih vrat.
31′ – Tokrat si je napako na težkem igrišču privoščil Viler, do žoge je prišel Husmani, ki je hitro stekel proti golu, a se v nadaljevanju zapletel in izgubil žogo.
34′ – Igrišče je ob bokih vse slabše, in na podlagi tega so gostje tokrat tudi prišli do novega poizkusa, a je Husmani iz dobrih 20 metrov za malo zgrešil okvir vrat.
38′ – GOOOL! Vijoličasti so uspeli poravnati izid. Tavares je žogo spustil v prostor do Fajića, ki je bil ob oddaji žoge morda tudi v prepovedanem položaju. Bosansko-hercegovski napadalec se je znašel sam pred vratarjem Vidmarjem in ga premagal s strelom v daljši kot.
41′ – GOOOL! Danes v Ljudskem vrtu spremljamo tekmo preobratov, po preobratu gostov, so tokrat do vodstva znova prišli domači. Mertelj je z visoko podajo zaposlil Mezgo, ki je po desni strani utekel v kazenski prostor in iz težkega položaja iznajdljivo s strelom v desni zgornji kot premagal Vidmarja.

46′ – Začetek drugega polčasa, iz sredine začenjajo gostje. Trenerja pa pred začetkom drugega dela igre nista posegla po menjavah.
47′ – Prvi nevarnejši poizkus v drugem polčasu, iz desne strani je sprožil Jelar, a pred golom nastreljal S. Vuka, žoga pa je končala le v gol avtu
50′ – GOOOL! Mezga je dobrih 20 metrov od gola izbil žogo Husmaniju, a je sodnik Ponis pokazal na prosti strel za goste in Mezgi pokazal rumeni karton, prosti strel pa je izkoristil Janža in z mojstrskim strelom izničil prednost domačih.
53′ – Mariborčani so imeli lepo priložnost, da bi znova prešli v prednost, Mezga je s pomočjo Tavaresa izigral obrambo gostov, a v zaključku s strelom po tleh meril ob levi vratnici Vidmarja.
55′ – Prva menjava v vrstah gostov, Gorenc-Stankovića je zamenjal Maksimović.
62′ – Nova sporna odločitev sodnika Ponisa, tokrat je na levi strani igrišča padel Tavares, Korun, ki je izbijal žogo pa je prejel rumeni karton.
67′ – Prva menjava tudi pri domačih, poškodovanega Tavaresa je zamenjal Črnic.
72′ – Znova je bil pri strelu razpoloženi Mezga, ki je sprožil  iz leve strani igrišča, Vidmar je s prsti oplazil žogo in je preusmeril v prečnik.
73′ – Zopet je bil na delu Mezga, ki je močno sprožil iz razdalje, a se je žoge dotaknil eden izmed Domžalčanov in ta je končala v kotu. Mezga pa je s tem poizkusom zbudil premražene gledalce, ki jih danes ni ravno veliko.
75′ – Mariborčani oblegajo vrata gostov, tokrat je, po podaji Fajića iz leve strani, do strela prišel Bohar, vendar streljal mimo leve vratnice domžalskih vrat.
77′ – GOOOL! Domači so le kronali premoč, po predložku iz desne strani je v kazenskem prostoru padel Fajić, gledalci so že zahtevali enajstmetrovko, na oddaljenejši vratnici pa je ostal pozoren Bohar, ki je tudi s pomočjo vratnice žogo poslal za hrbet Vidmarja.
78′ – Gostujoči strateg Elsner je posegel še po zadnji menjavi, Parkerja je zamenjal G. Vuk.
85′ – GOOOL! Danes zadetki v Ljudskem vrtu padajo skoraj tako kot dež. Vijoličasti so znova poslali nevaren predložek iz desne strani, Bohar je na drugi vratnici poslal povratno podajo do Črnica, ki je s strelom po tleh ob desni vratnici zadel za 5:3. Po zadetku pa druga menjava tudi v vrstah Maribora, razpoloženega Mezgo je zamenjal Cvijanović.
89′ – Znova sporna odločitev Ponisa, ki je pred kazenskim prostorom Maribora pokazal na prekršek v korist gostov. Janža tokrat ni bil tako zelo natančen kot v prvem poizkusu, saj je žoga končala na vrhu mreže. Nekaj minut bo znova dobil mladi Zahovič, ki je na igrišču zamenjal Boharja.
90+’ – Ni veliko manjkalo pa bi Milec zadel iz mrtvega kota, saj je šla žoga blizu okvirja vrat.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …