Velenjčani so po bledem začetku sezone v drugi polovici jesenskega dela močno potegnili. V zadnjih devetih jesenskih obračunih so bili poraženi zgolj s strani Maribora, ob štirih remijih so na svoj račun vpisali štiri zmage.


Za vrhunec so knapi pred zimskim premorom razbili še Zavrč in v mrežo Haložanov nasuli kar sedem zadetkov, s čimer so izboljšati tudi gol razliko, ki je pred začetkom spomladanskega dela sezone znova pozitivna. Velenjčani želijo jesenski trend rezultatov nadaljevati tudi spomladi, a jih v uvodnem dejanju čaka zahteven nasprotnik. V Šaleško dolino prihaja vodilni Domžalčani, ki so na Stadionu ob Jezeru z avgotolom Ivana Knezovića, sicer tudi nekdanjega člana rumeno-modrih, slavili že v jesenskem obračunu. Domači strateg Jernej Javornik je za klubsko spletno stran poudaril, da se bodo njegovi varovanci zoperstavili odličnemu nasprotniku, a ima tudi Rudar svoja pričakovanja: “Nobenega dvoma ni o tem, da so odlična ekipa, njihovo kakovost najbolj nazorno razkriva pogled na lestvico. Gostje so favoriti, ampak tudi mi imamo svojo računico. Če bodo hoteli zmagati, se bodo morali krepko potruditi, tudi nas zanima ves izkupiček!”

Javornik bo imel pri sestavi začetne enajsterice nekaj težav, a bodo te precej manjše kot sredi priprav, ko so manjkali številni nosilci igre. Uvodno dejanje pomladi bosta danes izpustila aduta na sredini igrišča, Leon Črnčič in Damjan Trifković sta še vedno na seznamu poškodovanih. Za nastop sta pripravljena Dragan Jelić in Ivan Firer, ki sta ob omenjenem dvojcu izpustila zadnjo pripravljalno tekmo z Mariborom. Izkušeni Rogatčan je bil s šestimi zadetki med pripravami najbolj razpoložen knap, zato bo njegova vrnitev Rudarju zagotovo dobro dela.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…