V prostorih Ljudskega vrta so v taboru vijoličastih predstavili pričakovanja pred obračunom z ekipo Zulte-Waregema, ki bo jutri ob 19. uri. V mariborskem taboru imajo nekaj težav s poškodbami, saj je zaradi poškodbe odpadel Aleš Mejač, zaradi izključitve pravice nastopa nima Martin Milec, virus pa je v posteljo položil Jeana Philippa Mendya.


Na tiskovni konferenci je tako veliko besed teklo prav v povezavi z odsotnimi, a je strateg Ante Šimundža povedal, da kljub težavam s sestavo ekipe pričakuje dobro tekmo: “Sama priprava je tako kot na vsako tekmo, maksimalna osredotočenost vsakega posameznika. Imamo težave na desnem boku, saj je Martin Milec kaznovan, Aleš Mejač pa poškodovan. Mendy je staknil virus in jutri ne bo igral. Fantje so dobro pripravljeni in bodo garali, zato z naše strani pričakujemo dobro tekmo.”

“Jean-Philipp Mendy je bil naš prvi napadalec, ki je držal globino, bil je v dobri formi, a mimo bolezni ne moremo, to se je zgodilo čez noč. Vseeno imamo na voljo Nusmirja Fajića, vpoklicali smo tudi Luko Zahoviča in Alena Ploja. Koga ni, pač ni, tega ne smemo objokovati, zato od omenjenih pričakujem, da bodo vskočili in zapolnili mesto Mendya,” je o odsotnosti Francoza in njegovih zamenjavah povedal 42-letni Mariborčan, ki bo na desnem boku priložnost najverjetneje znova namenil Alešu Mertlju, o katerem je povedal naslednje: “To ni njegova naravna pozicija, a večkrat kot bo igral na tej poziciji, bolj bo utečen.”

V imenu nogometašev je spregovoril Željko Filipović, ki bo tudi tokrat zadnja varovalka pred obrambnim zidom vijoličastih: “Vzdušje je napeto, prisotna je pozitivna energija. Čaka nas drugačna tekma, kot je bila tista v Belgiji, tudi nasprotnik verjetno ne bo kar brezglavo napadal,” Ljubljančan v vijoličastem dresu pa se je dotaknil tudi dveh zaporednih porazov v državnem prvenstvu: “Vsak poraz vpliva na samozavest, v zadnjih minutah smo izgubili proti Celju in Triglavu, a mislim, da je to za nami in smo pripravljeni na novo tekmo.”

Šimundža je v nadaljevanju konference nekaj besed namenil tudi jutrišnjemu nasprotniku, ki bo skušal maščevati domači poraz izpred dveh tednov, iz tribun pa bo imel podporo okoli 200 navijačev: “Pričakujemo zelo ofenzivno ekipo, razlika s prvo tekmo bo pač ta, da tokrat igramo pred domačo publiko. V tekmo bomo šli zrelo, sam pa od nasprotnika pričakujem, da se bo postavil ofenzivno. Naša stvar je, da se pripravimo na obe njihovi različici, ofenzivno in defenzivno. Mi smo dovolj izkušeni, da lahko odreagiramo na obe varianti. Tekma v Belgiji je pozabljena, jutri začnemo iz ničle.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…