Po nekajtedenskem odmoru so se včeraj popoldne znova zbrali tudi nogometaši Kopra, ki bodo spomladanski del sezone pričakali na drugem mestu prvenstvene lestvice.


“Kanarčki” so uvodni trening opravili na pomožnem igrišču Športno rekreacijskega centra Bonifika, Rodolfo Vanoli pa je lahko po petih mesecih okrevanja na treningu pozdravil tudi Mateja Mavrič Rožiča. 34-letni branilec je nazadnje zaigral 17. avgusta lani, ko so se Koprčani v primorskem derbiju udarili z Gorico, Mavrič Rožič pa je moral igrišče v zaključku srečanja zapustiti zaradi poškodbe hrbta. Uvodni trening so izpustili Marko Krivičić, Igor Nenezić, ki ga po operaciji ramena čaka nekajmesečna rehabiliticija, ter Alen Krajnc, lani s 26 zadetki prvi strelec mladinske lige, ki si je dan pred začetkom priprav poškodoval kolenske vezi, zaradi česar ga čaka šestmesečno okrevanje. Vanoli pa bi lahko v nadaljevanju sezone ostal še brez kakšnega nogometaša, saj naj bi se za Miroslava Ćovila ogreli pri poljskem Lechu iz Poznana, ki išče zamenjavo za Rafala Murawskega. Vodstvo koprskega kluba si za visokoraslega vezista obeta za slovenske razmere bogato odškodnino v višini 300 tisoč evrov.

Za fizično pripravo koprskih nogometašev bo skrbel Vanolijev pomočnik Carlo Oliani, ki je bil pred leti tudi kondicijski trener italijanske Fiorentine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…