Na edinem nedeljskem srečanju, ki se je odvijalo na Ptuju, so se zmage proti velenjskemu Rudarju veselili nogometaši Zavrča. Srečanje, ki je večji del potekalo med obema kazenskima prostoroma in ni navdušilo z igro, je  v začetku drugega polčasa, s prvencem v prvoligaški druščini, odločil Brdar in Zavrču priigral prvo zmago po dveh remijih in porazu.


V prvem polčasu je igra večji del srečanja potekala med obema kazenskima prostoroma. Podaje so bile netočne, igra pa raztrgana, tako da si nobeno moštvo ni uspelo pripraviti resnejših priložnosti. Ena lepših priložnost v tem delu igre, se je ponudila domačemu igralcu Poliću, ki je po zmedi v kazenskem prostoru prišel do žoge in streljal, vendar nastreljal enega od gostujočih igralcev in priigral le kot. Tudi naslednji poizkus je bil delo igralcev Zavrča. Tokrat je z roba kazenskega prostora streljal Dugolin, vendar je Rozman žogo uspel odbiti. Edini omembe vredni poizkus gostov v prvem delu srečanja je v 36. minuti izpeljal Firer. Po ukradeni žogi je krenil proti golu Ranilovića, vendar streljal visoko preko vrat.

Nadaljevanje je ponudilo malce živahnejše srečanje. Že takoj na začetku drugega dela igre je na velenjski strani Mario Babić poslal nevarni predložek pred Ranilovićeva vrata, vendar je Radujko le za las zgrešil žogo. Kmalu za tem pa prvi in obenem tudi edini zadetek na srečanju. Po predložku z leve strani igrišča je do žoge prišel komaj 19-letni Robert Brdar in z dobrih petih metrov neubranljivo zadel. To je bil tudi prvi gol Zavrčanov po strelskem postu, ki je trajal dolgih 347 minut. Gostujoči trener Javornik je poskušal nekaj spremeniti, in je v 59. minuti namesto Stjepanovića v igro poslal Trifkovića, vendar tudi to ni pomagalo knapom, da bi postali kaj podjetnejši pred domačim golom. Igra je tudi v nadaljevanj večji del tekme potekala na sredini igrišča. V 71. minuti bi lahko Dedić povišal domače vodstvo. Lepo je krenil v prodor, se s preigravanjem sam znašel pred vratarjem Rozmanom, a je slednji s pravočasnim izletom iz vrat uspel razčistiti situacijo. V zaključku srečanja je sledil pritisk knapov. Tekla je 80. Minuta, ko je z roba kazenskega prostora streljal gostujoči branilec Džinić, žoga pa je le za las zletela mimo desne vratnice Ranilovića. Tudi Jelić, ki je streljal naslednji , je bil premalo natančen, saj je bil Ranilović znova na mestu in strel brez težav ubranil. S to zmago so Zavrčani za točko skočili pred Celjane, na četrto mesto, Rudar pa kljub porazu ostaja na sedmem mestu nepopolne razpredelnice.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…