Mariborčani so se po dveh zaporednih porazih, ugnala sta jih Celje in Chelsea, pobrali in resda stežka slavili na uvodni tekmi 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V ne ravno kakovostni tekmi na razmočenem igrišču se je odločilni dogodek srečanja zgodil v 69. minuti, ko je Jertec po podaji s kota pred svojim golom igral z roko, sodniku Balažiču pa ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko. Zanesljivi izvajalec le-te pa je bil minuto kasneje kapetan Marcos Tavares, ki je vijoličastim priigral deveto zmago sezone.


Na težkem igrišču Mestnega stadionu na Ptuju so srečanje bolje odprli Zavrčani, ki so nevarno zapretili v peti minuti tekme, ko je z roba kazenskega prostora močno sprožil Sambolec, a meril mimo desne vratnice. Mariborčani so odgovorili v osmi minuti, ko je strel Tavaresa z leve strani kazenskega prostora končal v rokah Ranilovića, sicer nekdanjega vratarja Zavrča. Še lepšo akcijo so gostje izpeljali v 18. minuti, ko je Stojanović z dolgo podajo zaposlil Mejača, ta je imel na levi strani igrišča precej prostora, meril v daljši kot domačih vrat, a streljal mimo leve vratnice. Nato so dvakrat znova sprožili domači, v 24. minuti je Antolek z 20 metrov meril mimo vrat, tri minute kasneje pa je strel Jerteca z velike razdalje končal v rokah Handanovića. Precej več dela je imel Handanović v 32. minuti, ko je z 20 metrov nevarno sprožil Matjašič, a je mariborski čuvaj mreže z nekaj težavami žogo le odbil. Zaključek prvega polčasa ni prinesel nič kaj boljšega nadaljevanja, nekoliko boljše pa so igrali domači, tako velja omeniti še strel Polića, po katerem pa Handanović ni imel težav s posredovanjem. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0.

V četrti minuti nadaljevanja so Zavrčani zahtevali enajstmetrovko, saj je Šuler v kazenskem prostoru igral z roko, a je piščalka sodnika Balažiča ostala nema. Vijoličasti so prvič v drugem polčasu zapretili v 52. minuti, ko je Vršič z lepo podajo zaposlil Zahovića, ki je skušal žogo preusmeriti za hrbet Ranilovića, a jo nato poslal v naročje domačega vratarja. Domači so bili znova nevarni po kotu, a Datković po strelu z glavo žoge ni uspel spraviti za hrbet Handanovića, ki mu je na mehki zelenici spodrsnilo. Mariborčani so najlepšo priložnost tekme zapravili v 64. minuti, ko je Ibraimi žogo lepo odložil Sallalichu, ki pa je streljal preko vrat. Mariborčani so v 70. minuti le prišli do vodstva. Po podaji s kota je Jertec igral z roko, sodnik Balažič je pokazal na belo točko, ki jo je zanesljivo izvedel Tavares in Maribor povedel v vodstvo. Ekipi si do konca srečanja nista več priigrali resnejših priložnosti, Mariborčani so imeli še nekaj polpriložnosti, tako je bil Ranilović v 87. minuti na mestu po strelu Sallalicha.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…