Domala so vsi slovenski nogometni klubi že v pogonu in se pripravljajo na drugi del sezone. Tako je tudi pri drugoligašu iz Dekanov. Moštvo, ki ga že dve leti uspešno vodi domači strateg Alen Šćulac bo ta konec tedna priredil prvi memorialni turnir v nogometu v spomin na legendarnega Milana Šćulca, ki je deloval v klubu dolgih 45 let. Sodeloval je pri vseh dogodkih tega kluba. Denimo, ko so igrali v prvi slovenski ligi v tistih prvih letih samostojnosti, še prej pa je v zlatih časih rajnke države (1970-1989) sodeloval pri vsem kar se je v klubu dogajalo in postavljalo. Bil je zelo “ljudski”, deloven, pripaden, sočuten in radodaren mož so nam zaupali primorski sogovorniki.


Z ženo Lauro sta imela dva sinova, ki sta bila nogometaša. Starejši Alen je bil celo reprezentant in igralec Dekanov, Kopra, Primorja, Mure, Gorice in Olimpije, dve leti mlajši Dean pa je denimo nosil dres Dekanov, Korotana in Kopra. Sedaj sta oba trenerja, ki sta starša razveselila s svojima otrokoma.

Legendarni Milan je umrl konec julija 2020 in bil pokopan v Buzetu. Tako bo klub, ki letos slavi 82 let obstoja organiziral prvi memorialni turnir v spomin nanj s humanitarno noto. Denar od vstopnic tekem bodo šle za fantka Žana, ki bo junija dopolnil tri leta in se bojuje z boleznijo. Tako bo klub v sodelovanju z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati zbral sredstva za omenjenega malčka.

Na turnirju bodo sodelovale štiri ekipe. Ob domači zasedbi bodo tu še Gorica, Koper in avstrijski drugoligaš Kapfenberger SV. Gre za klub iz avstrijske Štajerske, ki letos obeležuje 103 letni obstoj. S klopi jim od lanskega novembra poveljuje Vladimir Petrović, ki bo maja srečal abrahama. V igralski karieri je v Tesliću rojeni žogobrcar igral za 14 različnih klubov v 7 državah. Ta nekdanji napadalec je bil v spomladanskem delu sezone 2008/09 tudi član Kopra. Prvi dan turnirja bo odigran v soboto, 22.1. na stadionu Bonifika v Kopru, zaključni del pa dan kasneje v Dekanih, ki so od Kopra oddaljeni slabih 9 km. Zmagovalca dvobojev gresta v nedeljski finale, poraženca pa bosta dve uri prej igrala za tretje mesto.

SPORED TURNIRJA:

Koper

 • sobota ob 12:30 FC KOPER : KAPFENBERGER SV
 • sobota ob 14:45 NK DEKANI : ND GORICA

Dekani

 • nedelja ob 12:30 (tekma za 3.mesto)
 • nedelja ob 14:45 (finale)
 • Lotrič ostal brez kluba

  Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
 • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

  Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
 • Prvi odhod iz Celja

  Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Lotrič ostal brez kluba

Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…