Od obračuna Maribora in Seville je minilo že skoraj dva dni, remi in igra vijoličastih pa sta poskrbela, da je četrtkov obračun še danes vroča tema pogovorov. Marsikdo je pred povratnim obračunom optimističen, saj so varovanci trenerja Anteja Šimundže pred polnim Ljudskim vrtom dokazali, da se lahko s Sevillo dostojno kosajo.


“Odlična tekma, na vrhuncu šestnajstine finala, na visoki ravni. Ne bi me presenetilo, če bi bila izbrana za najboljšo tekmo v tem krogu. Čeprav smo imeli kar nekaj priložnosti, ki bi se lahko drugače razpletle, moramo biti zadovoljni z razpletom, saj smo igrali z vrhunsko ekipo. A je bil tudi Maribor zelo močan. Gre za vrhunskega nasprotnika, ki ima ob finančni prednost tudi v spoznanju, da je v tekmovalnem ritmu. To je prišlo do izraza, bilo odločilnega pomena, vendar ne spreminja dejstva, da so naši fantje igrali vrhunsko,” je bil s predstavo vijoličastih zadovoljen tudi športni direktor Zlatko Zahovič, ki je za klubsko spletno stran misli strnil v kratkem pogovoru in se v nadaljevanju dotaknil še povratnega obračuna v Sevilli, pred katerim pa ostaja previden, a si tako kot celoten ustroj kluba želi presenečenja: “Imamo rezultat, ki nam daje upanje, da lahko pripravimo v povratnem dvoboju veliko presenečenje. Sevilla je in ostaja favorit. Zdaj bodo igrali doma, a sem prepričan, da tekmecem ob razmišljanju, kaj se bo dogajalo naslednji četrtek, ni vseeno.”

Zahovič pa se je dotaknil tudi novinca Dareta Vršiča, ki je debi pred navijači v Ljudskem vrtu obogatil z mojstrskim zadetkom: “Vedeli smo, zakaj smo ga pripeljali. Potrdil je, da je odličen igralec, ob tem pa tudi druge kvalitete z zrelim, profesionalnim obnašanjem. Od nejga v dresu Maribora pričakujem velike igre.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…