Koprčani so po Olimpiji, proti kateri so predvsem v prvem polčasu prikazali dobro predstavo, izgubili še drugo pomladansko srečanje. Na Bonifiki so se treh točk v dvoboju spodnjega doma lestvice veselili Velenjčani, gostitelji pa znova niso izkoristili nekaj izrednih priložnosti, dovolili poceni zadetek in po zadnji četrtini z igralcem več doživeli še četrti zaporedni poraz.


“Rudar je zasluženo zmagal. Kolegu Javorniku čestitam za borbo njegove ekipe in prikazano igro. Zaskrbljujoče je, da ne izkoriščamo strelov z razdalje dveh metrov, na drugi strani pa na tako lahak način prejemamo zadetke. Rezultat tega je poraz. Če želiš zmagati, ne smeš prejemati takšnih zadetkov, izkoristiti pa je potrebno vsaj eno priložnost. Že na drugi tekmi se nam je ponovilo, da smo si pripravili ‘zicerje’, a žoge ne moremo spraviti v gol. Ko tega ne izkoristiš in prejmeš tako poceni zadetke, pride do psihološkega padca. Lahko bi se izgovarjal na veter, a se ne bom, ne bi bilo pošteno do ekipe Rudarja, ki je z Bonifike odnesel velike tri točke,” je z mrkim izrazom na obrazu razlagal koprski strateg Slavko Matić. Njegovi varovanci v drugi polovici drugega polčasa niso uspeli izkoristiti igralca več na igrišču, za nameček je bilo v zaključku akcij prisotne še veliko nepotrpežljivosti. “Bili smo nestrpni in nezbrani. Z igralcem več smo igrali s praktično šestimi napadalci in tudi zato pravim, da je Rudar z igralcem manj zasluženo slavil. Hiteli smo in bili nestrpni, namesto, da bi bili z možem manj mirni v zaključku akcij. Na igrišču nismo udejanjili tega, kar smo se dogovorili,” je zaključil srbski strateg na koprski klopi.

Kot smo zapisali že v napovedniku, je imel včerajšnji obračun na Bonifiki tudi dobrodelno noto. Gledalci, teh se je zbralo okrog 700, so za 25-letni Saro Mavri, ki so ji pred časom odkrili benigni tumor v glavi in za aprilski operativni poseg v tujini potrebuje okrog 20 tisoč evrov, prispevali kar 2800 evrov prostovoljnih prispevkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…