Kakšna bo v nadaljevanju sezone usoda koprskega prvoligaša? Koprčani so namreč pred dnevi le pričeli prisilno poravnavo, na podlagi pravilnikov pa bi morala NZS Primorcem odvzeti vsaj nekaj točk. Kljub “grožnji” z odvzemom točk v Kopru še vedno zatrjujejo, da ciljajo na četrto mesto.


Za ohranitev upov na (morebitno) zadnjo evropsko vozovnico bodo morali Koprčani v soboto premagati Gorico, v primeru poraza pa bi jim primorski tekmec pred zadnjo tretjino verjetno že pobegnil na preveliko razliko. Ne glede na razplet letošnje sezone pa bodo na Bonifiki že predvidoma junija pozdravili novo pridobitev. Kot poroča občinski portal eKoper, se na Bonifiki, ki je lansko poletje pridobil status olimpijskega športnega centra, obetata še dve novosti – veliko nogometno igrišče z naravno travnato površino in malo nogometne igrišče na odboj. 

“Gradbeni stroji so na Bonifiki ponovno zabrneli meseca januarja in tako naznanili začetek gradnje prvega od dveh igrišč, ki smiselno dopolnjujeta tamkajšnjo pestro športno ponudbo. Gre za veliko nogometno igrišče z naravno travo (64 x 100 metrov igralne površine), ki je svoj prostor našlo v samem osrčju športnega centra. Umeščeno je namreč na površino nekdanjih betonskih igrišč za nogomet in igrišč za odbojko na mivki, znotraj urejene tekaške proge iz tartana, namenu pa bo predano predvidoma junija,” piše eKoper.

Vrednost omenjenega igrišča znaša kar milijon evrov, ob njem pa je predvidena tudi postavitev ograje in dodatne razsvetljave ter ostalih spremljajočih pridobitev. Že v kratkem pa bodo v Kopru pričeli tudi z gradnjo malega igrišča za nogomet na odboj, na katerem bo položena umetna travnata površina. V teku je postopek javnega naročila, prihodnji mesec naj bi bil izbran izvajalec del, ki bo moral projekt izpeljati v dveh mesecih od pričetka del.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…