Praktično ne mine dan, ko ne bi v koprsko zasedbo prispelo novo ime. Včeraj smo poročali, da je selitev na Bonifiko potrdil še Albert Riera, ki pa bo v Kopru opravljal tudi vlogo pomočnika športnega direktorja. Ni pa Riera edini Španec, ki se je v teh dneh preselil v koprske vrste.


Kot poroča neuradna spletna stran koprskega kluba nk-koper.si, se je zasedbi trenerja Slavka Matića pridružil tudi španski vratar Jacobo. Dvaintridesetletni s polnim imenom Jacobo Sanz Ovejero je bil jeseni brez kluba, po tem ko se je zgolj nekaj dni po vrnitvi s posoje pri Tenerifeju razšel s solunskim PAOK-om. V dresu slednjega je Jacobo štirikrat zaigral tudi v skupinskem delu evropske lige, še štirikrat pa je v sezoni 2013/14 branil tudi v kvalifikacija lige prvakov. Produkt mladinske šole Real Valladolida, za katerega je na članski ravni odigral 38 uradnih tekem, je bil pred selitvijo v Grčijo še član Getafeja in Numancie. Ob 42 tekmah v grški prvi ligi, kjer je igral tudi za Asteras Tripoli, je zbral 32 nastopov med španskimi prvoligaši, v lanski sezoni pa je za Tenerife zaigral zgolj petkrat.

Robustni Jacobo, ki v višino meri kar 196 centimetrov, je sicer že četrti januarski novinec Kopra s španskim potnim listom. Ob Rieri si ga lastita še Ekvadorec Joel Valencia, ki je v tekmi s Crveno zvezdo pustil soliden vtis, ter nekdanji up madridskega Reala, Ruben Belima, ki pa v zadnjih tekmah ni bil v kadru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…