Čeprav je licenčna komisija NZS že dvakrat zavrnila vlogo za pridobitev licence, v upravi murskosoboškega kluba niso obupali in so poizkusili še v tretje. Glede na prejšnjo vlogo, so jo tokrat dopolnili in dopisu priložili več pogodb, izjav in sporazumov, a tudi tokrat so (pričakovano) s strani NZS prejeli negativen odgovor. Obrazložitev NZS si lahko preberete v spodnjem dopisu.


“Spoštovani,

Dne 07.06.2013 smo prejeli vaš dopis z dne 06.06.2013 – Dopolnitev vloge za pridobitev licence. Dopisu ste priložili tudi več pogodb, izjav in sporazumov. Dolžni smo vas informirati, da je licenčni postopek za izdajo licence z izdajo odločbe drugostopnega organa, t.j. odločbe licenčne komisije za pritožbe, končan.

Licenčna komisija za pritožbe je dne, 23.05.2013 obravnavala vašo pritožbo zoper odločitev prvostopnega organa, t.j. komisije za licenciranje. Odločba drugostopnega organa vam je bila vročena dne, 27.05.2013. V pravnem pouku odločbe drugostopnega organa je bilo navedeno, da je odločitev drugostopnega organa dokončna (»PRAVNI POUK: Odločitev komisije za pritožbe je dokončna«).

Licenčni postopek je opisan v 29. členu Pravilnika o licenciranju nogometnih klubov (V4.0) in v Prilogi VI omenjenega Pravilnika – postopek je dvostopenjski in je v konkretnem primeru vašega kluba končan z izdajo odločbe drugostopnega organa.

V tekmovanjih v organizaciji Nogometne zveze Slovenije lahko nastopajo le tisti klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati in imajo ustrezno licenco NZS za nastopanje. 

ND Mura 05 licence ni pridobil, zato v tekmovalnem letu 2013/2014 ne more nastopati v 1. SNL, 2. SNL ali 3. SNL.

S spoštovanjem,
Nogometna zveza Slovenije
Generalni sekretar NZS, Aleš Zavrl”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…