Sicer vetrovno, a toplo in sončno vreme na Fazanerijo ni uspelo zvabiti večjega števila gledalcev. Gostujoči strateg Rodolfo Vanoli na današnji tekmi ni mogel računati na kaznovanega Bojana Đukića, trener Mure Ante Šimundža pa je pogrešal hrvaška vezista Marka Šimića in Josipa Mlinarića. Gledalci so spremljali zanimivo tekmo, na kateri so prevladovali črno-beli, ki so si priigrali veliko število priložnosti, a je Koprčane kar nekajkrat rešil vratar Nenezić. Koper si resnejših priložnosti ni priigral, zmaga je zasluženo ostala v Murski Soboti. Po Celju je danes padla še druga rumeno-modra ekipa, bo prihodnji vikend, ko v zadnjem krogu prvenstva na Fazaneriji gostujejo Domžale, padla še tretja?


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 34. krog. Glavni sodnik: Matej Jug.
Murska Sobota: Fazanerija, 500 gledalcev.
MURA 05 3:0 LUKA KOPER
Strelci: Vinko (7)
Mura 05: Draković, Majer, Mörec, Travner, Atanasov, Bohar, Maruško, Rep, Vaš, Vinko (88 Kurbus), Ploj (82 Sačer). Trener: Ante Šimundža.
Luka Koper: Nenezić, Mavrič Rožič, Blažič, Hadžić, Pučko (57 Popović), Bradaschia, Čovilo, Guberac, Galešić (84 Lotrič), Mendy, Brečević (78 Migliorini). Trener: Rodolfo Vanoli.

 

Prvo razburjenje so gledalci doživeli že v 2. minuti tekme, ko je v hiter protinapad krenil Vaš, na sredini igrišča pa ga je podrl Mavrič Rožič. Kljub hudovanju prekmurske publike glavni sodnik Jug ni pokazal kartona. Prvi strel je v 3. minuti tekme sprožil koprski kapetan Guberac, vendar meril točno v naročje vratarja Drakoviča. V 5. muniti pa so prvič zapretili tudi domači nogometaši, iz leve strani je iz roba kazenskega prostora poizkusil Bohar. Gledalci niso dolgo čakali na veselje, saj so v 7. minuti Muraši povedli. Maruško je dolgo držal žogo v svoji posesti, jo podal do Boharja, ki jo je vrnil kapetanu, ta je v območju kazenskega prostora poizkusil s strelom, a so koprski branilci strel blokirali. Žoga se je odbila točno do Vinka, ki jo je iz dobrih sedmih metrov z močnim strelom zabil v gol Nenezića. Nato so dvakrat poizkusili Koprčani, v 11. minuti je strel Guberca zletel mimo vrat Drakoviča, še lepšo priložnost pa je po prodoru Bradaschie po desni strani igrišča zapravil Brečević, žoga je za malenkost zgrešila levo vratnico Drakoviča. V 18. minuti pa nova priložnost za domače, Vaš je prodrl po levi strani, bil hitrejši od koprske obrambe, a mu je strel iz leve strani v zadnjem trenutku zaustavil koprski čuvaj mreže Nenezić. Muraši so nadaljevali z lepo igro in pritiskom proti koprskim vratom, naslednji se je v priložnosti znova znašel strelec prvega zadetka Vinko, rezultat? Nov kot za Muraše, iz katerega pa črno-beli niso resneje ogrozili koprskega gola. Zato pa ga je z odličnim poizkusom iz petindvajsetih metrov Rep, a se je še enkrat več izkazal Nenezić, ki je v prvem polčasu goste reševal pred večjim zaostankom. V 26. minuti se je z lepo obrambo izkazal tudi domači vratar, napadalec Kopra Mendy je sicer pred strelom evidentno igral z roko, potem, ko sodniki niso prekinili igre, pa je poizkusil z nevarnim strelom iz obrata iz dobrih desetih metrov. V 35. minuti pa so črno-beli povišali vodstvo, Bohar je prodrl v kazenski prostor Kopra, dolgo držal žogo, ko se je že skoraj zdelo, da bo žogo izgubil pa je iz drugega plana udaril Majer in z lepim strelom matiral Nenezića. Muraši so še drugič kronali premoč, kljub vodstvu pa se niso zaustavili z napadi proti koprskim vratom. Žoga je hitro krožila, koprski nogometaši pa so imeli s sledenjem hitrih Murinih nogometašev precej težav. V 41. minuti je Rep z lepo podajo zaposlil Ploja, ki pa si je žogo slabo zaustavil in jo slabo zadel, zato žoga ni šla v okvir vrat. Gledalci na soboški Fazaneriji so bili lahko z videnim v prvem polčasu zelo zadovoljni, domači nogometaši so si pripravili kar nekaj priložnosti, goste pa je pred večjim zaostankom z dobrimi obrambami reševal Nenezić. Prvi polčas je zaznamovala tudi slabo sojenje sodnika Juga in njegovega pomočnika na polovici Mure.

Tako kot v prvem polčasu, so tudi v drugem prvi poizkusili Koprčani, Jug je na robu kazenskega prostora zapiskal prekršek Travnerja nad Brečevićem, Guberac pa je iz prostega strela meril naravnost v naročje Drakoviča. V četrti minuti nadaljevanja pa priložnosti na obeh straneh, najprej je poizkusil koprski Bradaschia, Drakovič pa je žogo z nekaj težavami vseeno ukrotil. Na nasprotni strani pa je z odličnim strelom od daleč zapretil Vaš, znova pa se je z obrambo izkazal Nenezić. Po desetih minutah drugega polčasa so dvakrat poizkusili Koprčani, a sta bila strela Guberca in Mendya preslaba, da bi moral Drakovič posredovati. Po dobri uri igre je s strelom iz razdalje poizkusil rezervist Popović, a je njegov strel končal nad golom Mure. Isti nogometaš je do strela prišel le dve minuti kasneje, a tokrat meril naravnost v roke Drakovića. Črno-beli so takoj po poizkusu Popovića krenili v protinapad, Vinko je potegnil po desni strani, žogo zavrnil nazaj do Ploja, ki pa je na robu kazenskega prostora slabo zadel žogo. Le dve minuti kasneje je do lepe priložnosti prišel Vinko, ki pa je tokrat meril točno v vratarja Nenezića. Še do tretjega strela v nekaj minut je 67. minuti srečanja prišel Popović, ki bi lahko poizkusil s prodorom, a se je na robu kazenskega prostora raje odločil za strel in zopet meril mimo vrat. Domači pa so na koprske grožnje odgovorili s tretjim zadetkom, Maruško je iz leve strani prodrl v kazenski prostor, preigral celo vrsto gostujočih branilcev in za zaključek premagal še vratarja Nenezića. Muraši se niso zadovoljili z vodstvom s tremi zadetki, v 79. minuti je Vaš po prodoru opazil, da je Nenezić malce iz vrat in poizkusil s strelom iz tridesetih metov, Nenezića pa je rešil prečnik. Po dolgem času so v 85. minuti do strela prišli do gostje, iz razdalje je streljal Bradaschia, a se domači čuvaj mreže Drakovič ni pustil presenetiti. Tri minute kasneje je z lobom poizkusil Vinko, a je žoga šla mimo gola Nenezića, na nasprotni strani pa je po kotu z glavo poizkusil Čovilo, a je tudi njegov strel končal izven okvirja vrat. Zadnji je ob koncu tekme poizkusil Migliorini, a je iz petnajstih metrov meril mimo vrat.

Avtor: Peter Dominko

Foto: Jure Banfi

 {quickgallery}Mura-Koper_18-5-2013{/quickgallery} 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…