Na tokratnem obračunu 29. kroga PLTS sta se srečali moštvi, ki imata v spomladanskem delu zelo negativno statistiko. Muraši so trdno zasidrani na zadnjem mestu in iščejo izhod iz krize. Točke izgubljajo predvsem zaradi neučinkovitosti in lastnih napak. Na drugi strani je Gorica, ki je trenutno osma, prišla v Mursko Soboto prekiniti niz štirih porazov. To ji je tudi uspelo. Tekma je potekala zelo borbeno in disciplinirano, obe ekipi sta igrali bolj zaprto zato je bilo težko priti do izrazitih priložnosti. Kljub temu pa so bili črno beli tisti, ki so imeli konkretnejše priložnosti.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 29. krog. Glavni sodnik: Vojko Goričan.
Murska Sobota: Fazanerija, 600 gledalcev.

MURA 05 1:1 GORICA
Strelci: Ploj (66); Praprotnik (73)

Mura 05: Draković, Majer, Rep, Vaš (75 Bohar), Travner, Šimić, Mörec (52 Barbič), Ploj, Kurbus, Sačer (75 Vinko), Maruško. Trener: Ante Šimundža.
Gorica: Simčič, Kadrija, Jogan, Celcer, Mevlja, Vetrih, Mbida, Žigon (54 Praprotnik), Ndiaye (78 Pavič), Bremec (60 Šturm), Živec. Trener: Miran Srebrnič.

 

V uvodnih minutah prvega polčasa smo lahko spremljali zaprto in disciplinirano igro. Edina polpriložnost se je ponudila Travnerju, ki pa je po predložku iz kota preslabo zaključil z glavo. Po 20. minutah igre so se domačini le opogumili in začeli konkretneje ogrožati vrata gostujočega vratarja Simčiča. Tako je v 20. minuti prvi zapretil Rajko Rep, vendar je tudi tokrat športna sreča obrnila hrbet igralcem Mure, saj je Rajko Rep po lepem strelu zadel vratnico. Lep in zvit strel Rajka Repa. Sedem minut kasneje bi Maruško lahko bolje zaključil. Lep protinapad črno belih, Maruško je v kazenskem prostoru lepo prišel do strela iz polvoleja, vendar je Simčič strel lepo obranil. Nato se je pritisk Prekmurcev samo še stopnjeval. Tokrat je razigrani Maruško povlekel žogo in prišel v bližino kazenskega prostora, ko ga je na tla podrl Uroš Celcer in tako Maticu onemogočil strel na gol. Prosti strel je izvajal Šimić, streljal natančno vendar ne močno in Simčič je strel obranil. Le par minut kasneje je sledila nova izvrstna priložnost črno belih, da pridejo do vodstva. Tokrat je Saćer sprejel lepo globinsko podajo, se znašel sam pred vratarjem Simčičem vendar je zadel le gostujočega vratarja. Nato se je igral malce umirila, v 41. minuti pa je Rajko Rep poizkusil znova, vendar tokrat ne najbolje zato je vratar Simčič strel brez težav ukrotil. Edini strel Goričanov proti vratom Drakovića je v samem zaključku prvega polčasa sprožil Bremec, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. Tako se je končal prvi polčas, v katerem smo videli zelo umirjeni, disciplinirani in borbeni uvod, na koncu pa so črno beli pokazali boljšo igro in si priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, a so bili tudi tokrat neučinkoviti.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, nobena ekipa ni hotela kaj preveč tvegati. Omeniti velja 49. minuto, ko je branilec Mure, Mitja Mörec, moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe. Zamenjal ga je Denis Barbič. Do 60. minute ni bilo nobene resnejše priložnosti, sta pa bila aktivna trenerja obeh moštev. Domači trener Šimundža je opravil že omenjeno menjavo, medtem, ko je gostujoči trener Srebrnič opravil kar dve, v 53. minuti je prišel v igro Nejc Praprotnik namesto Žigona, v 60. minuti pa je v igro vstopil napadalec Jani Šturm namesto Bremca. Nato se je igra le razživela, prvo resnejšo priložnost na tekmi pa so si priigrali Goričani. Praprotnik je na desni strani dobil dvoboj z Barbičem, poslal nizko žogo v sredino, kjer je eden od branilcev Mure sicer žogo odbil, vendar skoraj premagal lastnega vratarja. Nato je sledila 65. minuta in vodstvo Mure. Arpad Vaš je z odličnim predložkom iz prostega strela podal direktno na glavo Ploja, kateri je zatresel mrežo Goričanov in povedel Muro v vodstvo. Na žalost črno belih pa vodstvo ni trajalo dolgo, saj je v 72. minuti tekme rezervist Nejc Praprotnik zatresel zgornji desni del vrat Drakoviča in tako izenačil rezultat na 1:1. Nato so Goričani malce oživeli in bi lahko kaj hitro prišli do vodstva po strelu Jogana v 73. minuti, a je rezultat na semaforju ostal isti. Zadnjih deset minut je bilo za gledalce na Fazaneriji še najbolj napetih na celotnem srečanju, saj sta si obe moštvi želeli priigrati vse tri točke. Najprej je v 80. minuti poizkusil s strelom Šimić iz okoli 25 metrov, vendar je Simčič bil na pravem mestu. Vojko Goričan bi po mnenju publike na Fazaneriji moral v 83. minuti piskati prekršek nad Plojem, ki je bil storjen na sami meji kazenskega prostora, vendar je piščalka glavnega sodnika ostala nema. Do konca se ni zgodilo nič več pretresljivega, nekaj obupnih poizkusov obeh moštev, da bi prišle do treh točk, vendar je rezultat ostal isti 1:1. Goričani so z remijem prekinili negativni niz štirih zaporednih porazov, Muraši pa na žalost svojih navijačev ostajajo trdno zasidrani na zadnjem mestu. 

Foto: Jure Banfi

{quickgallery}MuraGorica_21-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…