Za ta letni čas zelo hladen večer v Domžalah je pozdravil maloštevilne gledalce na tribunah Športnega parka v Domžalah. Morda tudi zaradi istočasne tekme v košarki, ki se je nedaleč stran ob istem času odvijala v Hali KC. Nogometaši seveda svoje ure niso izbirali sami, saj jo je diktirala Televizija Slovenija, zanimivo pa bi bilo vprašati odgovorne v košarkaškem prvoligašu iz Domžal zakaj so za odigravanje tekme od celotnega vikenda izbrali ravno ta termin. Seveda pa je spremljanje tekme na toplem veliko prijetnejše, kot pa zmrzovanje na nogometnem stadionu. Tudi igrišče je nosilo kar nekaj posledic padavin zadnjih tednov in ni bilo v najboljšem stanju, kljub temu pa gredo vzdrževalcem vse pohvale, saj so igrišče kljub slabem stanju in težavami z odvodnjavanjem dokaj dobro pripravili.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 27. krog. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Domžale: Športni park, 150 gledalcev.

DOMŽALE 1:1 MURA 05
Strelci: Zec (55); Vinko (66)

Domžale: Vidmar, Halilović, Skubic, Dobrovoljc, Husmani (66 Knezović), Zec, Janža (75 Čadikovski), Kous, Pihler (46 Kovjenić), Požeg Vancaš, Vuk. Trener: Stevan Mojsilović.
Mura 05: Drakovič, Travner, Mörec, Barbič, Majer, Maruško, Kurbus, Šimić, Bohar (89 Mlinarić), Sačer (86 Ploj), Vinko (80 Vaš). Trener: Ante Šimundža.

 

Kljub mrazu in slabšem igrišču pa gledalci niso bili razočarani. Izjemno mlada domača vrsta, v povpračju so nogometaši šteli zgolj 21,8 let, je odločno krenila in na začetku črnobele prisilila, da so se pomaknili globoko na svojo polovico. Muraši so seveda z izjemno hitrimi Vinkom, Sačerjem in Boharjem prežali na protinapade, saj se je za hrbtom domače obrambe odpiralo veliko prostora. Že v 11. minuti je spretno svoj strel preiskusil Vuk, vendar je Drakovič njegov strel uspel zadržati. Domači so še naprej pritiskali na vrata Mure in prišla je 20. minuta.

Domžalčani so izvajali kot, Žiga Kous je podal v sredino, tam je Darko Zec žogo preusmeril na drugo vratnico, tam pa je Slobodan Vuk žogo potisnil v prazna vrata. Na stadionu se je zaslišala “Golica”, domači so se veselili, vendar je veselje preprečil stranski sodnik Žunič, ki je Skomini signaliziral prepovedani položaj. To je seveda razburilo domače navijače. Kot je pokazal počasni posnetek je naša najboljša sodniška trojica napravila kardinalno napako in razveljavila popolnoma regularen zadetek Domžal. Večkrat je bilo že videti, da Skominova sodniška trojka na domačih zelenicah svojo nalogo opravlja z levo roko in več kot očitno so bili ponovno ujeti na “krivi nogi” in tako prikrajšali Domžalčane za zasluženo vodtsvo.

Razveljavljeni regularni zadetek je vendarle opogumil tudi črnobele, ki so v 29. minuti prišli do prve resne priložnosti, vendar je bil Sačer nenatančen. Do konca polčasa so Domžalčani imeli pobudo, vendar streli od daleč niso našli želenega cilja, Mura pa bi praktično že v garderobi skoraj šokirala domačine, vendar se je ponovno izkazal zadnje čase odlični Nejc Vidmar in z dvema vratarskima bravurama zaustavil napadalce Mure.

Obe ekipi sta nato v drugi polčas krenile dokaj previdno. V 54. minuti pa se je žoga visoko odbila na polovici Mure, po njej je udaril Darko Zec, ki je sicer streljal močno, kljub temu pa bi moral vratar Draković bolje posredovati, žoga je med njegovima rokama sicer upočasnila svoj let, vendar ohranila dovolj hitrosti, da je prečkala golovo črto za domače vodstvo z 1:0. Domžalčani so želeli umiriti igro in zadržati vodstvo, vendar je že 11 minut kasneje na levi strani ostal sam Vedran Vinko, ki je lepo sprejel žogo in tik ob levi vratnici zadel za izenačenje Murašev.

Po prejetem zadetku so Domžalčani sicer odločno krenili proti vratom Mure, vendar je manjkala prava zaključna podaja, da bi lahko ponovno, če se malo pošalim še tretjič, premagali vratarja Drakovića. Še najbližje so bili ob samem zaključku tekme, ko je po kotu z glavo poiskusil Denis Halilović a je žoga za las zgrešila svoj cilj.

Na koncu so bili s točko bolj zadovoljni gostje, ki tako nadaljujejo rezultatski vzpon, medtem ko bodo Domžalčani skozi teden verjetno obžalovali predvsem slabo sodniško presojo in lastno neučinkovitost, priložnosti je bilo kar nekaj.

Avtor: Alakazaam

 

{quickgallery}DomzaleMura_6-4-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …