Srečanje proti nekdanjim velikim konkurentom Beltincem so muraši pod vodstvom Anteja Šimundže začeli v postavi: Draković, Atanasov, Barbič, Mörec, Botjak, Bohar, Šipoš, Maruško, Šimić, Sačer in Ploj. V drugem polčasu so igrali: Travner, Kurbus, F. Cipot, Majer, Idrizi, Rep, Vaš, Vinko, Lalović in T. Cipot. Beltinci so igrali v postavi: Voroš, Šiško, D. Zlatar, Slavic, Pavel, Kerec, Smodiš, Pejnovič, Kovač, Berden in M. Zlatar, v nadaljevanju so zaigrali še: Šeruga, Tkalec, Zelko, Breznik, Kelenc, Krauthaker in Maučec.


Po začetni igri med obema kazenskima prostoroma so črno beli prvo pravo priložnost spremenili v zadetek, v 14. minuti je akcijo na levi strani z globinsko podajo začel Atanasov, ki je lepo zaposlil Boharja, ta je podal ostro žogo na prvo vratnico, kjer je vtekel Marko Šimić in žogo zabil v mrežo za 1:0. V naslednjem napadu je ponovno poskušal Šimić, tokrat je streljal z dvajsetih metrov nad vrati. Lepo priložnost je zamudil Ploj, ki je žogo prejel v kazenskem prostoru, nato pa z desetih metrov streljal čez vrata Beltincev. Do lepe priložnosti je po kotu z leve strani prišel Bohar, ki je žogo prejel na enajstih metrih z desne strani, meril je proti daljšemu kotu, a so gostje strel uspeli preusmeriti v kot. V 25.  minuti akcija na desni strani, ki jo je z udarcem z glavo na osmih metrih zaključil Mario Sačer za vodstvo z 2:0. V 32. minuti se je na levi strani sam pred gostujočim vratarjem znašel Sačer, vendar je preveč okleval in mu je vratar strel uspel ubraniti. Goste so v prvem delu poskušali predvsem s streli z razdalje, pri katerih pa Draković ni imel težav.


Foto: Jure Banfi

V nadaljevanju je najprej po podaji iz prostega strela poskušal z glavo Travner, udaril je čez vrata, kamor je streljal tudi Vinko po prodoru po desni strani z enajstih metrov. Previsoko je meril z glavo tudi Lalović kmalu za tem z osmih metrov. V 55. minuti lepa priložnost za Beltince v kateri se je na šestnajstih metrih znašel Zlatar, ki pa je bil za malenkost nenatančen, saj je streljal tik ob desni vratnici. V naslednjem napadu še en poskus Beltinčanov, tokrat je streljal Smodiš, Draković je blokiran strel ubranil. V 60. minuti po kotu z leve strani smo videli dva poskusa murašev, najprej Cipot z glavo, vratar je strel odbil, odbito žogo je nato Vinko poslal čez prečko Beltincev. V 72. minuti je po globinski podaji z desne strani žoga preletela  vse igralce, do nje je prišel Lalović na sedmih metrih, žal pa je njegov strel vratar preusmeril v kot. Po podaji iz kota se je v priložnosti znašel Cipot, ki pa je streljal čez vrata Beltincev. 83. minuta, 3:0, po desni strani je prodrl Majer, ki je podal na osemnajst metrov, tam je žogo pričakal Arpad Vaš in jo iz prve po odboju od leve vratnice pospravil za hrbet gostujočega vratarja. 


{quickgallery}Mura 05 – Beltinci{/quickgallery}

 

Avtorica: Saša Hidič

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…