Muraši so v zadnji sekundi obračuna s Celjani prišli do pomembnih treh točk v borbi za obstanek med prvoligaši, ki so še posebej pomembne zaradi poraza Aluminija v Novi Gorici. Razlika med moštvoma, ki se bostav Kidričevem pomerila v sredo je tako znova le dve točki in Muraši lahko znova upajo na deveto mesto, ki jim zagotavlja dodatne kvalifikacije za obstanek v Prvi Ligi, v kolikor bodo seveda dobili licenco za nastopanje v naslednji sezoni. Muraši so si v tekmi priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, vendar jih je vse do zadnje minute v obup spravljal znova odlični Kotnik. Celjani, ki so po polfinalni tekmi z Aluminijem, sicer nastopili v okrnjeni zasedbi in celoten drugi polčas odigrali z igralcem manj, velja omeniti le poizkus Marka Krajcerja, ki je iz prostega strela za malo meril mimo vrat. Maloštevilne gledalce na soboški Fazaneriji pa je s prelepim zadetkom v zadnji sekundi obračuna razveselil Damjan Bohar. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 32. krog. Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič.
Murska Sobota: Fazanerija, 450 gledalcev.

MURA 05 1:0 CELJE
Strelci: Bohar (90+4)

Mura: Draković, Bohar, Rep, Vaš, Travner, Mörec, Barbič (67 Vinko), Ploj (74 Poredoš), Kurbus, Sačer, Maruško. Trener: Ante Šimundža.
Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Medved, Krajcer, Plesec, Zajc (85 Romih), Tomažič Šeruga, Cebara, Srdić (79 Horvat), Bajić (65 Bajde). Trener: Miloš Rus. 

 

Obe ekipi tekmo začeli v oslabljenih postavah, pri Muri sta manjkala hrvaška vezista Šimić in Mlinarić, pri Celju pa od standardnih članov prve enajsterice niso zaigrali Vrhovec, Verbič, Žurej in Vidmajer, trener Rus pa je na klopi pustil tudi kapetana Gobca, zato je kapetanski trak tokrat nosil za Gobcem najizkušenejši član mlade celjske zasedbe Krajcer. Iz sredine igrišča so začeli domači nogometaši, prvi pa so zapretili gostje, strel Srdića pa je končal mimo vrat domače ekipe. Nato je sledilo nekaj minut igre na sredini igrišča in z nekaj prekrški, v 9. minuti pa so do prve priložnosti prišli tudi Muraši. Vaš je na levi strani izvedel prosti strel, v padcu pa je do strela prišel Kurbus, a se je gostujoči vratar Kotnik izkazal z lepo obrambo in žogo odbil v kot. Priložnost Kurbusa je nogometašem v črno-belih dresih vlila dodatnega poguma, saj so do novega poizkusa prišli le minuto kasneje, po preigravanju na robu kazenskega prostora se je za strel odločil Rep, vendar za las meril mimo vrat. Kapetan domačih Maruško pa je v 12. minuti s strelom iz dobrih dvajsetih metrov že premagal vratarja Kotnika, a je na žalost, sicer maloštevilčnih gledalcev na Fazaneriji, zadel le okvir vrat. Nato so z dvema streloma znova poizkusili Celjani, poizkušala sta Korošec in Bajić, vendar oba merila mimo vrat Drakovića. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so žogo v svoji posesti držali domači, pritisk proti celjskim vratom pa je za krajši čas ustavil nalet Kurbusa na vratarja Kotnika, zaradi česar je bil mladi Prlek kaznovan tudi z rumenim kartonom. V 31. minuti so do nove priložnosti prišli Muraši, Travner je po preigravanju poslal predložek iz leve strani, s strelom z glavo je poizkusil Ploj, njegov strel so celjski branilci blokirali, žoga pa je prišla na nogo Sačerja, njegov poizkus pa je šel visoko preko celjskega gola. Dve minuti kasneje je po kotu, ki ga je izvedel Vaš, z glavo poizkusil Travner, a se je gostujoči čuvaj mreže Kotnik še enkrat izkazal z lepo obrambo in rešil zanesljiv zadetek. Muraši so nadaljevali s pritiskom, v kazenskem prostoru je žogo ukradel Ploj, jo spravil do Vaša, ki je iz prve udaril po žogi. A strel iz roba kazenskega prostora je z lepo parado v kot preusmeril odlični Kotnik. Po kotu so gostujoči nogometaši žogo izbili, s strelom iz razdalje dobrih tridesetih metrov pa je poizkusil Barbič, čigar strel pa je končal na tribuni za golom Kotnika. Pred koncem polčasa, v 43. minuti, je moral zaradi drugega rumenega kartona igrišče predčasno zapustiti celjski vezist Plesec, zato so se varovanci v končnici prvega polčasa še bolj povlekli v obrambo in skušali prekiniti pritisk domačega moštva. Z videnim v prvem polčasu so lahko bili precej bolj zadovoljni v domačem taboru, ki so si priigrali kar nekaj priložnosti, a se je nekajkrat izkazal znova odlični Kotnik.

Drugi polčas so domačini začeli tako kot so končali prvega, s pritiskom proti vratom Celja. Najprej črno-beli v gneči v kazenskem prostoru niso uspeli priti do strela, v 48. minuti pa je žogu po strelu Sačerja še enkrat več končala v naročju Kotnika. V 54. minuti je domači branilec Barbič prejel rumeni karton, potem, ko je s prekrškom zaustavil hiter protinapad Celjanov. Po prostem strelu Zajca pa se je zatresel tudi okvir soboških vrat, žoga se je od prečnika odbila v avt. Že v naslednji akciji pa so domači izvedli hitri protinapad, po levi strani je krenil Vaš, po predložku pa je Rep z glavo meril tik mimo desne vratnice vratarja Kotnika. V 61. minuti so domači prišli do nove priložnosti, a so trije Muraši slabo zadeli žogo in končala je mimo gola. Le minuto kasneje je s strelom poizkusil Bohar, vendar premalo natančno za razpoloženega Kotnika. V 65. oziroma 67. sta trenerja posegla po prvih menjavah, Rus je iz igre potegnil Bajić in na igrišče poslal Bajdeta, Šimundža pa je Barbiča zamenjal z Vinkom in tako jasno nakazal željo po zmagi. Celjski rezervist Bajde je priložnosti prišel le po dobri minuti igre, a je njegov strel od daleč končal za vrati Drakoviča. Dvajset minut pred koncem si je priložnost pripravil Vinko, se dolgo obotavljal s strelom, a po čakanju sprožil preko gola, čeprav bi bila podaja do enega izmed prostih soigralcev precej boljša izbira. V 75. minuti je Vaš po prostem strelu iz sedemnajstih metrov meril preko vrat. Le minuto kasneje je zmožnosti Kotnika znova preveril Sačer, celjski vratar pa se je izkazal tudi tokrat. V 82. minuti pa ena redkih priložnosti za Celjane, po prekršku Mure je iz petindvajsetih metrov poizkusil Krajcer in za las zgrešil okvir vrat Drakovića. V zadnji minuti rednega dela tekme sta s strelom poizkusila Sačer in Vinko, vendar tudi tokrat žoga ni hotela preko golove črte. V 94. minuti pa končno veselje na Fazaneriji, domači so izvedli kot, Celjani so žogo izbili iz svojega kazenskega prostora, vendar le do Boharja, ki je sprožil iz petindvajsetih metrov in s z bombo razparal mrežo vratarja Kotnika, ki je bil ob strelu pokrit in nemočen. Gol v zadnji sekundi obračuna pa bo zagotovo kandidiral za zadetek kroga.

Avtor: Peter Dominko
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani potrdili vlogo favorita

Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega d…