Nogometaši domžalskega prvoligaša so odigrali še tretjo pripravljalno tekmo, v Izoli so v obračunu z beograjsko Crveno zvezdo preizkusili igrišče z umetno travo, ki je doživelo nekakšen tekmovalni debi. Domžalčani so prevladovali v prvem polčasu, Beograjčani pa v drugem, zanimivo srečanje pa so z zadetkom Mrdje v 88. minuti dobili nogometaši Crvene zvezde.


Mreži se v prvem polčasu nista zatresli, Domžalčani pa so si pripravili več priložnosti. Prvi so sicer preko Lazovića poizkušali Beograjčani, v nadaljevanju pa so dvakrat iz razdalje zapretili še Domžalčani, poizkušala sta Majer, ki je streljal mimo gola, in Živec, ki je preizkusil zmožnosti vratarja Bajkovića, vmes pa bi Skubic skorajda zatresel lastno mrežo, a je Vidmar žogo uspel odbiti. Se je pa Skubic dobrih deset minut kasneje izkazal pred golom Zvezde in po predložku Husmanija z glavo stresel desno vratnico. Poizkušala sta tudi S. Vuk in Parker, a tudi njuna poizkusa nista našla poti v mrežo rdeče-belih. Pred drugim polčasom je trener Domžalčanov Elsner močno premešal enajsterico, saj sta iz prvega polčasa na terenu ostala le Skubic in Parker, medtem ko je Stojanović med polčasom priložnost namenil četverici nogometašev, večino menjal pa opravil po dobri uri igre, ko je priložnost dobil tudi Pečnik. V drugem delu igre so pobudo prevzeli rdeče-beli, a se je kar nekajkrat izkazal vratar Balažic, najprej po dobri uri igre, ko je do strela z glavo iz 5 metrov prišel Dauda. V 72. minuti pa so si gostje pripravili kar štiri priložnosti, Balažic se je izkazal ob dveh strelih iz bližine, ko sta poizkušala Mrdja in Onjila, v nadaljevanju je Horić žogo izbil iz gol črte, v zaključku akcije pa je veselje Ninkoviću preprečila vratnica. Mrdja je drugič poizkušal v 75. minuti, a bil znova neuspešen, je pa pot do gola našel v 88. minuti, ko so zvezdaši na hitro izvedli prosti strel, po predložku Mijailovića pa je mrežo zatresel prav osamljeni Mrdja in postavil končni izid tekme.

Domžalčani po tekmi odhajajo v Italijo, kjer bodo nadaljevali s treningi in odigrali tudi tri pripravljalne tekme, na avtobusu za Cervio so se znašli Nejc Vidmar, Ajdin Mulalić, Izidor Balažič, Žiga Kous, Darko Zec, Kenan Horić, Uroš Korun, Nejc Skubic, Erik Janža, Gaber Dobrovoljc, Žan Majer, Jon Gorenc Stanković, Anže Jelar, Nemanja Maksimović, Aleks Pihler, Zeni Husmani, Rudi Vancaš Požeg, Goran Vuk, Slobodan Vuk, Roy Rudonja, Sasha Aneff, Drago Gabrić, Saša Aleksander Živec, Alen Ožbolt, Joshua Parker in Aladin Šišić. Doma pa sta ostala Tadej Rems in Marko Kovjenić, ki bosta spomladanski del sezone igrala na posoji oziroma na dvojno registracijo.

DOMŽALE 0:1 CRVENA ZVEZDA
Mrdja (88)
Domžale:
 Vidmar, Skubic, Zec, S. Vuk, Živec, Maksimović, Parker, Majer, Janža, Korun, Husmani. Igrali so še: Balažic, Horić, Gorenc-Stanković, Pihler, Šišić, Aneff, Dobrovoljc, Gabrić, Kous, G. Vuk, Jelar,  Trener: Luka Elsner.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …