S točko v včerajšnjem obračunu četrtega kroga skupinskega dela Lige prvakov so bili zagotovo bolj zadovoljno vijoličasti. To je bilo razvidno tudi po nastopu obeh trenerjev, saj je vidno nervozni Mourinho hitro zaključil z novinarsko konferenco, izrekel nekaj kritik na delo sodniške ekipe, a ni pozabil pohvaliti niti domače čete, ki se je dobro zoperstavila favoriziranim gostom.


“V prvem polčasu nismo bili dobri, igrali smo zelo počasi, neintenzivno in brez kreativnosti. Mariborčani so zlahka nadzorovali potek tekem in dosegli to, kar so si želeli – na odmor oditi z 0:0. V drugem delu smo igrali zelo dobro, a so Mariborčani zadeli. In to je spremenilo položaj, ki je bil za nas nekoliko zahtevnejši. Po zadetku smo se odlično odzvali, odigrali smo kreativno in hitro, z veliko priložnostmi za zadetek. In mislim, da smo si zaradi tega zaslužili zmagati. Vseeno pa moramo pohvaliti mariborski vložek, dali so vse od sebe in zelo so si želeli osvojiti to točko,” so bile uvodne besede Portugalca na klopi modrih, ki se je že ob koncu prvega polčasa nervozno sprehajal ob stranski črti zelenice v Ljudskem vrtu, ki Londončanom ni ponudila veliko veselja.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

“Dosegli smo dva zadetka, a se je drugega sodnik odločil razveljaviti, vendar bil je zadetek povsem regularen. Običajno bi morali zmagati, saj smo dvakrat zadeli, a to moramo sprejeti,” je še dejal razočarani Mourinho, ki je večji del krivde za zgolj remi v Ljudskem vrtu zvrnil na sodniško trojko, a priznal, da so si Mariborčani s fanatično borbo in z nekaj sreče več kot zaslužili točko: “Ko igraš 90 minut fantastično, odigraš popolno tekmo. Težko je to doseči. Seveda pa nisem zadovoljen, ko 45 minut odigraš z nizko intenzivnostjo. Velikokrat se zgodijo presenečenja, ko nogometaši, ne bom rekel predani, ker to ni prava beseda, ampak ko niso popolnoma osredotočeni in ne verjamemo, da je lahko tekma zahtevna. Šele ko je Maribor zadel, so se igralci zavedli, da je tekma v nevarnosti. Potem so se fantastično odzvali. Ampak Mariborčani so si zaslužili tudi nekaj sreče, vendar so odigrali tudi neverjetno borbeno in imeli fantastičnega vratarja. Moram pa še enkrat poudariti, da sodniška ni imela dobrega dneva.”

“Če ne morem prepričati svojih nogometašev, da bo tekma zahtevna, da prva zmaga ne pomeni nič in je potrebno igrati od prve minute, potem nisem dobro opravil svojega dela,” se je za konec s pepelom posul še sam in nato hitro odkorakal iz konferenčne sobane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…