Na zasluženi premo so se po zadnji tekmi jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije odpravili tudi Domžalčani, ki bodo spomladanski del državnega prvenstva pričakali z najboljšim točkovnim izhodiščem. Pomemben adut rumeno-modrih bo spomladi tudi Benjamin Morel, 27-letni Francoz, ki je navdušil v drugi polovici jeseni in si z odličnimi predstavami izboril tudi podaljšanje pogodbe. Aktualni dogovor bi se iztekel s koncem sezone, z novim bo član Domžal vsaj še eno leto.


“Ben je vsekakor najprijetnejše presenečenje, saj od njega tolikšnega prispevka nismo pričakovali. Kljub temu, da je v preteklosti igral na vrhunskem nivoju, smo presenečeni in presrečni, da je prvo polovico sezone pri nas odigral na tako visokem nivoju. Ogromno motiva in trdna volja sta potrebna, da pri njegovih letih storiš korak nazaj, da bi obudil svojo kariero. Prepričani smo, da je lahko tudi v naslednjih sezonah pomemben člen naše ekipe, zato smo se odločili, da podaljšamo sodelovanje. Vsekakor od njega še veliko pričakujemo,” je o razlogih za podaljšanje sodelovanja z izkušenim Francozom za klubsko spletno stran dejal Matej Oražem, športni direktor jesenskih prvakov, ki ga v naslednjih tednih čaka še nekaj dela, saj se pogodbe iztečejo tudi Sashi Aneffu, Eriku Janži, Urošu Korunu, Joshui Parkerju, Nejcu Skubicu in Slobodanu Vuku. Morel, ki je v preteklosti v dresu Caena zbral tudi osem nastopov med francosko prvoligaško druščino, se je v domačo Francijo odpravil z novo pogodbo in kar 17 kompleti svojih dresov, ob začasnem slovesu od Slovenije pa ni skrival niti veselja ob podaljšanju sodelovanja: “Zelo sem vesel podaljšanja pogodbe z Domžalami. Dobil sem potrditev, da je klub zadovoljen z mojim delom in to je zame zelo pomembno. V ekipi se počutim odlično, klubu in trenerju pa sem hvaležen, da sta mi ponudila priložnost za vrnitev v poklicni nogomet. Prepričan sem, da so pred nami lepi časi.”

Čeprav sta do začetka spomladanskega dela sezone še dolga dva meseca in pol se je strelec štirih ligaških zadetkov, še posebej lep je bil tisti s škarjicami v občinskem derbiju, že ozrl v spomladanski del, v katerem bo skušal s soigralci ubraniti prednost pred najbližjimi zasledovalci: “Za nami je zelo dobra jesen, čeprav mi je po sobotnem porazu proti Celju ostalo nekaj grenkega priokusa. Pripravili bi si lahko boljše izhodišče za pomlad. V nadaljevanju sezone želimo čim dlje ostati na vrhu lestvice, še posebej pa želimo držati čim večjo razliko do četrtega mesta. Če bomo ohranili trenutno raven igre in željo po uspehu, bomo brez težav dosegli zastavljene cilje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …