Mladi Luka Gajić bo po šestmesečni posoji  v Radomljah spomladi zaigral za ljubljansko Olimpijo, v katero je poleti prestopil iz vrst Interblocka. Obetavni napadalec z zeleno-belimi vadi že od začetka priprav, s katerimi so Ljubljančani pričeli pred dobrima dvema tednoma.


“V zadnjih šestih mesecih, ki sem jih preživel v Radomljah, sem pridobil nekaj izkušenj, določeno minutažo ter vpogled v kakovost članskega nogometa, ki je seveda na precej višji ravni kot v mlajših selekcijah. To je nek drugi svet za nas mlajše, ki komaj vstopamo v svet starejših. Hvaležen sem tako Olimpiji kot Radomljam za ponujeno priložnost. Prepričan sem, da mi bo v nadaljevanju sezone precej lažje,” je o posoji v Radomljah za klubsko spletno stran dejal 18-letni nogometaš. Za Kalcer Radomlje je jeseni odigral štirinajst srečanj, večinoma v igro vstopal z rezervne klopi, zadetka pa mu ni uspelo doseči. Mladi up je nadaljeval, da je bila vrnitev med zmaje cilj številka ena; “V Radomljah mi je bilo lepo, vendar je bila vrnitev v Olimpijo cilj številka ena. Da ne bo pomote, zavedam se, da me čaka še ogromno trdega dela in prelitega znoja. Ne želim preskakovati stopničk, imamo kakovostno strokovno vodstvo, ki bo znalo oceniti moje trenutne zmogljivosti. Želim pa pomagati ekipi že v spomladanskem delu prvenstva. Najbolj realno je, da bi prihajal v igro s klopi in pripomogel k spremembi ritma.”

V dresu Radomelj je jeseni odigral štirinajst tekem. (Foto: Rok Zore)
V dresu Radomelj je jeseni odigral štirinajst tekem. (Foto: Rok Zore)

Zmaji se že čez dober teden selijo v Turčijo, kjer bodo v Antalyji opravili osrednji del priprav. To bo za Gajića prva takšna izkušnja, zato se odhoda v turško sredozemsko obalo že veseli: “Komaj čakam, da začnemo z nogometnim delom priprav v Antalyji. Tam bo poudarek na igri z žogo. Časa ni ravno na pretek tako, da bomo morali vsak trening oddelati na višku svojih zmogljivosti. Imeli bomo izjemne pogoje za delo, ki jih je potrebno izkoristiti. Če nas še težave s poškodbami obidejo, potem bomo lahko mirno pričakali začetek spomladanskega dela prvenstva.”

Tudi Gajić upa, da se bo ekipa spomladi borila za mesta, ki po koncu sezone peljejo v evropska tekmovanja: “Sanje so osvojitev naslova državnih prvakov, a je po mojem mnenju pomembneje, da si zagotovimo eno od mest, ki vodijo v evropske kvalifikacije. Ne smemo biti preveč ‘požrešni’, saj bi nam se lahko vrnilo kot bumerang. Šli bomo iz tekme v tekmo, seštevali točke in na koncu povlekli črto ter videli, kaj je bilo strojenega v teh sedemnajstih prvenstvenih obračunih. Ne dvomim pa, da bomo konkurenčni v boju za vrh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…