Celjani so se pred dnevi še drugič v tokratnih pripravah na spomladanski del sezone odpravili v hrvaško Istro. Grofje bivajo in trenirajo v Umagu, kjer so se danes pomerili s kranjskim Triglavom, ki so ravno tako nastanjeni v mestecu v bližini slovensko-hrvaške meje.


Simon Rožman, strateg celjskega moštva, je priložnost za dokazovanje znova namenil predvsem mlajšim nogometašem, saj so od izkušenejših zaigrali zgolj Amel Mujčinović, Sebastjan Gobec in Igor Jugović, medtem ko je Siniša Brkić v drugem polčasu močno premešal svojo zasedbo. Celjani so v srečanje krenili silovito in že po desetih minutah igre vodili z dvema zadetkoma prednosti. Kranjsko mrežo je v četrti minuti z lepim lob udarcem načel Adnan Bašić. Obetavni Mostarčan, ki se je na celjsko Areno Petrol preselil že poleti, a bo lahko za člansko ekipo konkuriral v nadaljevanju sezone, je bil soudeležen tudi pri drugem zadetku, ko je zaposlil Nina Pungarška, ki je povišal na 2:0. Pungaršek, ki bo spomladi kot posojen igral za ljubljanski Bravo, se je z zadetkom izkazal tudi v četrti minuti nadaljevanja, k temu pa je dodal še asistenco ob zadetku Matica Marciusa, ki je zadel v 65. minuti. Pod oba kranjska zadetka se je podpisal Matej Poplatnik, z enajstimi zadetki prvi strelec 2. SNL.

TRIGLAV KRANJ 2:4 CELJE
M. Poplatnik; Bašić (4′), Marcius (65′), Pungaršek (10′, 49′)
Triglav Kranj: Curanović, Šturm, Šmit, Đukić, Kuhar, Marijan, Krcić, Gerić, Križaj, M. Poplatnik, A. Poplatnik. Igrali so še: Povirk, Zupančič, Mlakar, Sredojević, Žurga, Arh-Česen, Ovsenek, Janjič, Udovič. Trener: Siniša Brkić.
Celje: Mujčinović, M. Klemenčič, Borenović, Gobec, Vidmajer, Šporn, Jugović, Pungaršek, Marcius, Cojocnean, Bašić (60′ Fasvald). Trener: Simon Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…