Ljubljančani nadaljujejo niz neporaženosti, ki se je pričel pod vodstvom Safeta Hadžića. Zmaji so z osvojeno točko v zadnjem derbiju sezone Mariborčanom preprečili, da bi naslov proslavili že sredi Ljubljane, a so se v taboru (za zdaj še) aktualnega prvaka že pred nekaj tedni sprijaznili, da bo žezlo vrnili v Ljudski vrt.


To je bilo po včerajšnjem remiju moč razbrati tudi iz besed Nemanje Mitrovića, ki je Štajercem že čestital za naslov državnega prvaka, ki ga morajo vijoličasti še potrditi: “Prvi polčas z naše strani ni bil najboljši, v nadaljevanju pa smo si pripravili nekaj dobrih priložnosti. Škoda, da nismo zadeli, vendar tako je v nogometu. Tudi Maribor je imel čisto priložnost z Novakovićem. Drugi polčas smo odigrali korektno, škoda, da nismo zabili. Mariboru ob tej priložnosti čestitam za naslov prvaka!”

Olimpija je v zadnjih teh tekmah z Mariborom neporažena, ob dveh remijih so zmaji dobili prvo polfinalno srečanje Pokala Slovenije. Tudi Mitrović derbijem z rivalom namenja pozitivno oceno, a obžaluje slab izkupiček v ostalih preizkušnjah: “Prvo tekmo smo v Mariboru izgubili, v pokalu smo bili boljši. Tekme proti Mariboru lahko ocenimo s pozitivno oceno, škoda pa je drugih tekem. Žal nam je drugih tekem, saj smo v devetih krogih osvojili zgolj štiri točke, kar je res sramotno za Olimpijo. Do konca sezone je ostalo še pet krogov, vselej moramo iti na zmago in skušati osvojiti drugo mesto.”

Se je pa Mitrović za konec dotaknil tudi niza, ki traja po Safetom Hadžićem: “Res je, po njegovem prevzemu moštva še nismo izgubili. Morda smo tudi igralci dojeli, da tako ne gre več in je bil točkovni izkupiček sramoten. Vnesel je pozitivno energijo in treningom dodal nekaj sproščenosti. Prej smo bili v krču. Vsako tekmo moramo iti na zmago, če si želimo drugega mesta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…