Težje od pričakovanj, so se po tekmi v en glas strinjali vsi, ki so si ogledali obračun v Ljudskem vrtu. Mariborčani so se v štajerskem dvoboju z Zavrčani pošteno namučili, saj se je četa gostujočega stratega Ivice Solomuna z dobro postavitvijo in odlično organiziranostjo predstavila kot neugoden nasprotnik.


“Celotna tekma ni bila po našem okusu. Pogoji so bili takšni, da so šli na roko nasprotniku, čeprav smo se na počasno žogo in vse ostale dejavnike pripravili. Zadetek Zavrča nas je morda nekoliko presekal, potrebno je bilo garati do konca, verjeli smo in tekmo končali kot smo si želeli,” je uvodne vtise po koncu obračuna strnil Marko Šuler, ki z završkimi napadi resda ni imel veliko dela, a je svoje naloge opravljal zanesljivo. Zavrčani so se po zmagah nad Domžalčani in Koprčani pokazali za čvrstega nasprotnika, s čimer se je strinjal tudi izkušeni Korošec: “Je bilo kar težko, ni naključje, da so do sedaj pobrali toliko točk. Dobro stojijo, se zaprejo in kontrolirajo potek igre. Mislim, da bo z njimi imelo težave kar precej ekip. Sam sem verjel, kot pravim, ni bilo lahko, ni bilo umiranja v lepoti, priložnosti je bilo malo, ampak glede na kvaliteto je zmaga na koncu zaslužena.”

Mariborčani so z minimalno zmago slavili še osmič zapored, s čimer so izenačili tudi domžalski dosežek z začetka letošnje sezone, tako kot trener Šimundža, pa tudi Šuler poudarja, da gre zgolj s statistiko, s katero pa se moštvo ne obremenjuje: “To je statistika. Zame je ta tekma že pozabljena, točke ostanejo, vse ostalo pa gre v arhive. Naslednja preizkušnja nas čaka že v nedeljo, tudi konkurentje nabirajo točke in tako niti nimamo časa odmora, da bi lahko zadihali oziroma si privoščili kakšen kiks. Potrebno je nabirati točke na vsaki tekmi, koliko jih bo na koncu pa bomo še videli. Ne obremenjujemo se z nizi, po tri točke gremo vsak vikend pa bomo videli, kam nas bo to popeljalo.”

(Foto: Jure Banfi)
“Ne obremenjujemo se z nizi, po tri točke gremo vsak vikend.” (Foto: Jure Banfi)

Nato je beseda pripadla še Mitji Vilerju, ki se je strinjal s trditvijo, da nasprotnik z igro ni presenetil, a je vseeno pričakoval nekoliko lažje srečanje. “Glede na to, da smo igrali na domačem igrišču, smo pričakovali, da nam bo šlo lažje. Zavedali smo se, da se bodo postavili v ‘bunker’ z dvema linijama, z osamljenim Kišem v napadu. Zadeli so iz enega strela, nato pa smo morali porabiti veliko energije, zamenjali postavitev in na koncu nam je tudi uspelo,” je dejal bočni branilec vijoličastih in v nadaljevanju pokomentiral še zadetek Sanina Muminovića: “Po kotu je Volaš odbil žogo, sami smo krenili iz kazenskega prostora, Muminović je dobro udaril po žogi, Handanović je imel težave, saj žoge dolgo ni videl… Bo že, situacijo bomo analizirali tekom tedna.”

Za vijoličaste je bil dvoboj z Zavrčem edini marčevski v Ljudskem vrtu, saj bodo pred reprezentančnim premorom znova gostovali, tokrat pri najbližjih zasledovalcih Domžalah. Morda bo srečanje zaradi dejstva, da bo odigrano v gosteh, za odtenek lažje: “Moram povedati, da nam gre zadnje časa v gosteh kar boljše. Ne postavljamo si tako velikega bremena, počakamo na nasprotnika, ki ne pričakuje, da bo Maribor nabijal dolge žoge. Do sedaj nam je uspevalo, rekli smo, da ne bomo gledali umetniškega vtisa, pomembno je, da smo na koncu prvi.”

Vselej zgovorni Primorec se je za konec v svojem slogu dotaknil še prihodnjega nasprotnika, ki ga jutri čaka še gostovanje v Kopru: “Zagotovo bo pestro. Jutri si bom najprej v miru pogledal njihovo tekmo. Zagotovo čutijo določen pritisk, čeprav vsi trdijo, da smo favoriti mi, a zagotovo tudi oni še upajo na kaj več. Sam pa upam, da nam bodo moji Koprčani že jutri kaj pomagali. Sami imamo cel teden časa, da se dobro pripravimo, znova lahko pričakujete evropski Maribor, ki ve kaj hoče in ki bo šel po zmago.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…