Prvoligaši se po uvodnem spomladanskem krogu že pripravljajo na tekme 23. kroga. Vodilni Maribor bo po zmagi v derbiju z Olimpijo, s katero je naskok pred rivalom povečal na tri točke, v soboto gostoval v Novi Gorici, kjer je poleti doživel prvi poraz v letošnji sezoni.


Mitja Viler, ki je po odhodu Erika Janže znova zasedel pomembno mesto ob levi stranski črti, je po zmagi v večnem derbiju in nekaj prespanih nočeh pred klubsko kamero dejal, da bi ponavljanje podobne kulise na tribunah pripomoglo k nadaljnjemu razvoju lige: “Ko zmagaš, je teden lepši. Lažje treniraš, vse je bolj prijetno, vzdušje v slačilnici je dobro. Derbi je pokazal, da je s takšno podobo tribun vsaka tekma dobra. Ob pogostejši takšni kulisi na stadionih bi lahko slovenska liga dobila še večji pomen in naredila nov korak naprej pri nadaljnjem razvoju, ki je v zadnjem obdobju zelo opazen.”

Tudi Primorec je imel precej dela z ljubljanskimi nogometaši, pri čemur pa se je izkušeni branilec opiral tudi na pripravljalne tekme: “Med pripravami smo imeli nekaj zahtevnih tekem, ko si pod pritiskom in je treba več storiti v fazi branjenja. To je bilo zelo koristno. Razumljivo na prvi tekmi moraš bolj paziti, da ne pride do napak in kaj še privarčevati, do konca sezone pa bo vsega. Seveda je lepo, ko vsak prispeva delež, tudi za samozavest, a sem se zdaj privadil na drugačen način igre. Če ne dobimo gola, bom vedno zadovoljen. Ekipa vedno vrže na površje posameznika, ne bo pa nihče vprašal na koncu sezone, kdo je zadel ali podal. Gledalo se bo le, kje je Maribor. In le to je pomembno. Kot je pomembna le vsaka naslednja tekma.”

Kot že zapisano, Mariborčane v soboto čaka gostovanje v Novi Gorici, od koder so se Štajerci poleti vrnili poraženi. “Takrat smo bili še v ritmu evropskih kvalifikacij, zdaj bo tekma drugačna. Nasprotnik bo drugače postavljen na igrišču in mi se moramo ustrezno pripraviti. Skušali bomo biti ekipa, ki bo narekovala ritem. Ne smemo pa igrati brezglavo, kot smo recimo proti Aluminiju in bili potem kaznovani. Zdaj igramo bolj racionalno in ‘evropsko’, ob tem pa moramo ostati pri tej usmeritvi z derbija, z zbranostjo na najvišji ravni. Opraviti moramo svoje delo in to je edina pot,” je zaključil Viler.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…