Resda s tekmo več, a prednost Maribora pred drugo Olimpijo po zadnji tekmi druge tretjine prvenstva znaša že devet točk. Zmaje danes čaka gostovanje v Domžalah, vijoličasti pa so včeraj prekinili urok Kidričanov, ki so jeseni sosedu tako ali drugače odščipnili pomembnih pet točk.


Na novinarski konferenci je spregovoril včerajšnji slavljenec Mitja Viler, ki je včeraj odigral 300. prvoligaško tekmo. Vselej zgovorni Primorec, ki pogosto postreže z izjavo primerno tudi za naslove, je po obračunu z Aluminijem priznal, da dvoboj z deveto ekipo prvenstva ni bil enostaven. “Potrebno jih je prebiti, v prvih dvajsetih minutah smo imeli pri tem nekaj težav. Znova smo se dobro pripravili na prekinitve, izigrali nasprotnika in prišli do enajstmetrovke. Po tem je lažje, saj se nasprotnik mora malo odpreti in tako lahko pridemo do izraza,” je uvodoma dejal Primorec, ki se je na vprašanja o upravičenosti enajstmetrovke oprl na petkov derbi Juventusa in Milana, v šali pa pristavil, da še ni videl počasnega posnetka.

Mariborčani so imeli predvsem v prvem polčasu precej težav z nasprotnikom, ki se je v obrambi postavil izjemno čvrsto in gostiteljem ni puščal veliko prostora. Pri lovu na novo zmago so tudi tokrat pomembno vlogo odigrale prekinitve: “Nismo se našli, ker se je tudi nasprotnik dobro pripravil na nas in dobro zapiral linije. Že v prvi minuti so si ustvarili polpriložnost in dobili nekaj zaleta. Publika te malce ponese, vsi bi radi, da že v prvi minuti vodimo s 3:0, kar je nemogoče. Veliko delamo na prekinitvah in veliko tekem smo odločili prav s pomočjo prekinitev, ki so naše močno orožje.”

Bočni branilec, ki je mesto v začetni enajsterici dobil po odhodu Erika Janže, priznava, da po sezoni brez naslova državnega prvaka v Ljudskem vrtu vlada posebna energija: “Letos je prisotna posebna energija. Vemo, kako težko je bilo lani in kaj vse se je dogajalo. Po zadnjem krogu nismo slavili na ploščadi. Pokalni naslov je lovorika, vendar igramo za to, da smo državni prvaki in s tem se nam odpirajo druga vrata. Za ugled kluba in igralcev je zagotovo bolje, če smo državni prvaki in to je tudi naš cilj. Gledalci so to začutili, na današnji tekmi so se je zbrali v zares velikem številu.”

“Dokler igraš, lahko tudi napreduješ. Učimo se skozi celotno življenje in iz napak. Če ekipa igra dobro, tudi posamezniku gre dobro, z zmagami pa raste tudi samozavest in z njo je vse lažje,” zaključuje Viler, ki priznava, da bo s kotičkom očesa danes spremljal tudi dvoboj Domžal in Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…