Kmalu za Marcosom Tavaresom se je zbranim novinarjem z nekoliko sramežljivim korakom (bil je brez hlač) pridružil tudi Mitja Viler. Tako kot Tavares, se je tudi Primorec razveselil že sedmega naslova državnega prvaka, a je, tako kot tudi Aleksander Rajčević, prvega v karieri slavil še kot nogometaš Kopra.


“Ta naslov ima zame velik pomen. Že kar se tiče bližnje prihodnosti in Evrope, naslov prvaka pomeni veliko več kot drugo mesto. Imaš več možnosti, več je denarnih nagrad, boljše so ekipe in tudi, če se ti morda zalomi, imaš popravni izpit. Lani smo videli, kaj pomeni, če si drugi in tega nočemo več doživeti,” se je tudi bočni Primorec ozrl v prihodnost, a tudi preteklost, nato pa spregovoril še o sedanjosti. Kako so naslov proslavili nogometaši, ki so se ga razveselili prvič? “Ko sem prišel v slačilnico se je vohalo pivo, kot da je nekdo bruhal. Verjetno bosta vsaj dva danes čutila posledice popitega piva, vendar je prav, da si damo veselje, saj se že dve leti nismo napili.”

Mariborčani so štirinajsto zvezdico potrdili že pred uvodnim žvižgom, saj so Domžale klonile v Kopru, a Viler priznava, da bi bila tekma z Gorico verjetno nekoliko lažja, če bi morali vijoličasti sami potrditi lovoriko: “Z moje strani je bilo zelo težko. Po sestanku v hotelu smo pogledali rezultat in videli, da Koper v tekmi z Domžalami vodi 2:0. Po tem smo veliko razmišljali o tekmi med Koprom in Domžalami, da ne bodo Domžale zadele, da se ne bi kaj zgodilo. Ampak morda bi bilo z našega vidika boljše, če bi Domžale zmagale, saj bi bili bolj v zgodbi. Zdi se mi, da nismo bili toliko v zgodbi, ampak to je normalno, tudi mi smo ljudje, nismo roboti. Že na ogrevanju nas je Gajser držal na tleh, vendar ko smo videli okolico in trenerja, ki nas je prišel pozdravit, smo takoj vedeli, koliko je ura.”

Predstavniki sedme sile smo bili pripravljeni, da bodo nogometaši med novinarsko konferenco presenetili trenerja Milaniča, kar pa se tokrat za razliko od minulih let ni zgodilo. Viler je zaključil, da pričenjajo novo tradicijo: “Morda smo pozabili, je že imel novinarsko konferenco? Navijači te slečejo in potrebuješ nekaj časa, da se sestaviš. Nič hudega, začenjamo novo tradicijo, lani nismo bili prvaki in moramo si izmisliti nekaj novega.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…