Goričani so med vikendom odigrali že sedmo in osmo pripravljalno srečanje. Primorci so v soboto klonili v gosteh pri zagrebške Lokomotivi, ki je bila boljša z izidom 3:0, včeraj pa so sinjemodri v domačem Športnem parku gostili sosednja Brda in v mrežo tretjeligaša pospravili kar pet zadetkov.


Z včeraj videnim je bil zadovoljen tudi trener Miran Srebrnič, ki pa je nekaj koristnih zaključkov potegnil tudi s sobotne preizkušnje proti Lokomotivi. Zagrebčani so vse tri zadetke dosegli iz protinapadov in Srebrnič posledično napoveduje, da bo njegovo moštvo proti kakovostnejšim nasprotnikom zaigralo nekoliko previdneje. “Smo v fazi priprav, ko pride do nasičenosti zaradi številnih treningov. Noge so težke. Na tekmi proti Brdom so bili v igri in postavitvi kar dobro organizirani. V soboto proti Lokomotivi smo tri zadetke prejeli iz protinapadov, kar se nam ne bi smelo pripetiti. Res pa je, da je bil nasprotnik precej težji. Iz videnega lahko sklepam, da moramo proti močnejšim ekipam zaigrati bolj previdno. Če bomo igrali tako odprto, bomo hitro kaznovani. Temelj je dobra obramba. Na pravih srečanjih imamo dve, tri stoodstotne priložnosti, ki jih bomo morali izkoristiti,” je strateg goriškega moštva dejal za klubsko spletno stran.

Ob tem velja omeniti, da imajo Goričani znova nekaj težav z doseganjem zadetkov v tekmah z enakovrednimi nasprotniki, saj so v tekmah z Rudarjem, Rijeko in Lokomotivo ostali brez doseženega zadetka. V mreži briškega tretjeligaša je končalo pet žog, kar je razveselilo tudi Srebrniča, ki bi lahko do nadaljevanja prvenstva dočakal še kakšnega novinca: “Tokrat smo dosegli kar pet golov, s čemer sem zadovoljen. Pred nami so še štiri tekme, kjer bo predvidoma vsak igralec dobil devetdeset minut. Smo še v pogovorih z nekaterimi nogometaši, tako da bomo videli, kako se bo pri sestavi ekipe razpletlo do pričetka prvenstva. Ta začetek že z nestrpnostjo pričakujemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…