Goričane čaka danes zahteven obračun z državnimi prvaki. Na zelenici novogoriškega Športnega parka bodo srečanje v vlogi izrazitega favorita pričeli vijoličasti, saj sta na strani Štajercev tako bilanca medsebojnih tekem, kot tudi forma in predstave v letošnji sezoni.


Gorica je v uvodni tretjini Prve lige Telekom Slovenije slavila vsega dvakrat, zato ob pogledu na lestvico ne čudi, da so ‘plavi’ z devetimi točkami vsega na osmem mestu. Po porazu na primorskem derbiju in po odstavitvi Luigija Apollonija, je vajeti v svoje roke znova prevzel Miran Srebrnič, ki bo prav danes Gorico vodil na jubilejni, stoti ligaški tekmi. Ponovni debi na klopi Gorice je nekdanji branilec opravil dobro, saj so Goričani slavili na pokalni tekmi v Veržeju, v minulem tednu dni pa je imel Primorec še nekaj časa, da odpravi nekatere napake, ki so se pogosto prikradle v igro njegovega moštva. 44-letni strateg je v krajšem pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da je zadovoljen z vnemo svojih varovancev: “Zadovoljen sem z videnim na treningih. Fantje si želijo dokazovanja, imajo voljo, željo, da se čimprej poberemo iz rezultatskega zaostanka. Vedno jim govorim, da naj ne gledajo na lestvico, ampak se posvetijo delu. Gremo vsako tekmo posebej. Po zmagi v pokalu se je morala v moštvu dvignila.”

Srebrnič bo lahko danes računal tudi na Dejana Žigona in kapetana Alena Jogana, ki sta sanirala poškodbe, slednji je sicer zaigral že na pokalni tekmi z Veržejem. Bo pa Srebrnič moral moštvo sestaviti brez izkušenega Stephana Makinwe, ki je edini zadetek v dresu Gorice dosegel ravno na gostovanju v Ljudskem vrtu. Domači strateg pred tekmo samozavestno napoveduje: “Proti Mariboru nas čaka tekma, kjer je nasprotnik velik favorit. Toda naš cilj je zmaga. Prikazati moramo disciplinirano, srčno, a tudi pogumno igro. Mislim, da nismo brez možnosti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…