V taboru Gorice so reprezentančni premor izkoristili tudi za sobotni skok k severnim sosedom. V Veroni, ob Gardskem jezeru, so se sinje-modri v pripravljalnem obračunu pomerili s Hellas Verono. Zadnjeuvrščeni klub italijanske Serie A je v dobri uri v novogoriško mrežo pospravil pet zadetkov, Goričani so se domov vrnili visoko poraženi.


Poraz seveda ni presenetljiv, saj sta v rumeno-modrem dresu Luca Toni in Giampaolo Pazzini, ki sta dosegla tri od petih zadetkov, je pa bil novogoriški strateg Miran Srebrnič nezadovoljen s pristopom svojih varovancev. “Namen dvoboja je bil videti, kako reagiramo proti močnejšemu tekmecu. Toda z videnim nikakor ne morem biti zadovoljen. Tekmec je bolj kakovosten in v tem primeru bi morali pokazati več kot sto odstotkov svojih zmožnosti. Pogrnili smo že pri pristopu. Ni bil pravi. Dobili smo udarec in upam, da je bil poučna šola. Mladi lahko napredujejo samo proti boljšim ekipam, proti katerim je potrebno hitro razmišljanje in odločno odigrati vsak posamični dvoboj. S tega vidika je bila tekma dobrodošla. Veliko več mi pomeni, kot če bi igrali z nižjeligašem in dosegli pet golov,” je Srebrnič deja za klubsko spletno stran.

Po zaključku reprezentančnega premora Goričane čakata dve domači tekmi, na sever Primorske prihaja vodilni dvojec državnega prvenstva. V soboto bo v goriškem Športnem parku gostoval Maribor, v sredo se bodo Miran Burgić in soigralci pomerili še z Olimpijo. Srebrnič poudarja, da visok poraz v Veroni goriškemu moštvu ne sme biti samozavesti po dobrem začetku drugega dela sezone: “Ta nastop pa nam nikakor ne sme zbiti samozavesti. Pomladanski del prvenstva smo začeli dobro. V soboto gre zares in naredili bomo vse, da bomo pravi. Dokazali smo, da to zmoremo. Gremo po lep rezultat proti Mariboru. Ponavljam, tokratna tekma pa je jasno opozorili, da morajo biti fantje na vsaki tekmi skrajno zbrani in motivirani. Zato sem po tej tekmi tudi nezadovoljen.”

Na gostovanje vodilnih prvoligašev pa so se med tekmovalnim premorom pripravljali tudi navijači, ki so v mestu, z dovoljenjem Mestne občine Nova Gorica, okrasili enega od podhodov. Več fotografij najdete tukaj.

Foto: Danijel Prinčič
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…